facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Τουρκάλα κολυμβήτρια πάτησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας την σημαία της Ρωσίας

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση της Βικτόρια Γκιουνές να πατήσει την σημαία της Ρωσίας και ν' ανεβάσει την φωτογραφία στα social media.

Η 23χρονη πρωταθλήτρια της κολύμβησης με σημαντικές επιτυχίες σε επίπεδο γυναικών και νεάνιδων αγωνίζεται για την Τουρκία από το 2015 ενώ πριν εκπροσωπούσε την χώρα της την Ουκρανία.

rosiki 

Η Γκιουνές θέλησε να δείξει πως η ρωσική σημαία είναι για να σκουπίσει κανείς τα πόδια του. Διαμαρτυρήθηκε μ' αυτό τον τρόπο για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και προκάλεσε αντιδράσεις.

Η εν λόγω κολυμβήτρια γεννήθηκε το 1998 στην Πολτάβα και το 2014 σε ηλικία 14 ετών εγκατέλειψε την Ουκρανία μετά από την εισβολή της Ρωσίας. Βρήκε καταφύγιο στην Τουρκία και από την επόμενη χρονιά αγωνίζεται με τα χρώματα της.

Η κίνηση της να πατήσει την σημαία της Ρωσίας προκάλεσε αντιδράσεις σε Ρώσους αθλητές που ζητούν από την FINA να την τιμωρήσει. Οι Βλάντισλαβ Γκρίνεφ και Τατιάνα Μπελογκόφ, σχολίασαν χαρακτηριστικά: «Αλήθεια, υπάρχουν όρια στην επιτρεπόμενη συμπεριφορά αθλητών; Αν αποφασίσατε ότι δεν είναι απάνθρωπο να αποβάλλεται Ρώσους αθλητές από τους αγώνες, το ίδιο πρέπει να κάνετε και τώρα. Ο εθνικισμός είναι απαράδεκτος σε κάθε περίπτωση».

Ο Ρώσος υπουργός αθλητισμού, Ντμίτρι Σβίσεφ, χαρακτήρισε "αηδιαστική" και ζήτησε την τιμωρία της: «Θέλω να πιστεύω ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Κολύμβησης, όπως και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, θα τιμωρήσουν την κολυμβήτρια για τη συμπεριφορά της. Τέτοιες προκλήσεις πρέπει να τιμωρούνται, ανεξάρτητα από τη χώρα που στοχεύει και τη χώρα καταγωγής του αθλητή που τις διαπράττει. Νομίζω ότι πρέπει να ζητήσουμε από τη FINA να διερευνήσει αυτό το θέμα».

Η FINA αρκέστηκε στο παρακάτω σχόλιο: «Καλούμε τους αθλητές να συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό».

Η Γκιουνές κατέκτησε το 2021 στο Ευρωπαϊκό 25αρας του Καζάν το χρυσό μετάλλιο στα 400μ μικτή ατομική. Το ουκρανικό της επίθετο είναι Σόλντσεβα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news