facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτή είναι η πρόταση του Κρεμλίνου για συμβιβασμό – Το μοντέλο ουδετερότητας που θέλει για την Ουκρανία

Μια ουδέτερη Ουκρανία στο πρότυπο της Σουηδίας και της Αυστρίας είναι ο συμβιβασμός που συζητούν αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Είναι πράγματι η επιλογή που συζητείται αυτή τη στιγμή και η οποία μπορεί να θεωρηθεί επιλογή συμβιβασμού», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Πεσκόφ σχολίαζε επισημάνσεις του επικεφαλής των ρώσων διαπραγματευτών Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα στην κρατική τηλεόραση: «Η Ουκρανία προσφέρει μια αυστριακή ή σουηδική εκδοχή ενός ουδέτερου αποστρατιωτικοποιημένου κράτους, που να είναι ταυτόχρονα όμως ένα κράτος με το δικό του στρατό και το δικό του πολεμικό ναυτικό».

Η Ουκρανία δεν έχει επιβεβαιώσει ότι προτίθεται να συζητήσει την ουδετερότητα, σημειώνει το Ρόιτερς. Λέει πως είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πολέμου.

Η Ουκρανία απαιτεί «πλήρεις εγγυήσεις ασφαλείας» απέναντι στη Ρωσία, απορρίπτοντας παράλληλα την ιδέα της εφαρμογής ενός «αυστριακού ή σουηδικού» μοντέλου «ουδετερότητας», ανακοίνωσε από την πλευρά της η ουκρανική προεδρία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η Ουκρανία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε κατάσταση απευθείας πολέμου με τη Ρωσία. Κατά συνέπεια, το μοντέλο δεν μπορεί παρά να είναι “ουκρανικό”», δήλωσε ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, ένας εκ των ουκρανών διαπραγματευτών, σε σχόλια που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ουκρανική προεδρία. Διευκρινίζει δε ότι απαιτούνται «πλήρεις εγγυήσεις ασφαλείας» απέναντι στη Ρωσία, στο πλαίσιο των οποίων οι συμβαλλόμενοι θα δεσμεύονται να επέμβουν στο πλευρό της Ουκρανίας σε περίπτωση επίθεσης.

Ταυτόχρονα, «ανοιχτό» παραμένει το ερώτημα αν θα ανοίξει σήμερα ανθρωπιστικός διάδρομος στη Μαριούπολη για την απομάκρυνση περισσότερων αμάχων από την πολιορκημένη πόλη – λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τη Βερεστσούκ.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπολύουν αντεπιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων «σε διάφορες επιχειρησιακές περιοχές» ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα με μήνυμά του στο Twitter ο προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντόλιακ. «Αυτό αλλάζει ριζικά τη διάταξη των πλευρών» πρόσθεσε χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news