facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Φασόλι έφραξε τον αεραγωγό σε 2,5 χρονών αγοράκι – Είναι εγκεφαλικά νεκρό

Τραγωδία στο Αγρίνιο! Ένα αγοράκι 2,5 χρόνων κατάπιε φασόλι που δυστυχώς του έφραξε τον αεραγωγό και οι εξελίξεις είναι πολύ δυσάρεστες.

Το αγοράκι έπαιζε στο σπίτι του όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό την Τσικνοπέμπτη. Όπως συμβαίνει συχνά στα παιδάκια αυτής της ηλικίας, έβαλε στο στόμα του ένα αντικείμενο, στην προκειμένη περίπτωση ένα ωμό φασόλι. Δυστυχώς, το όσπριο τού έφραξε τον αεραγωγό και ο μικρός έμεινε αρκετή ώρα χωρίς οξυγόνο.

Γρήγορα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Αγρινίου όπου του έγινε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και αφού επανήλθε οι γιατροί το διασωλήνωσαν.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην Πάτρα για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ο αγώνας ήταν άνισος παρά την τεράστια μάχη που δόθηκε και στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα, σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη. Η μη οξυγόνωση για αρκετό χρονικό διάστημα, δυστυχώς, δημιούργησε μη αναστρέψιμες βλάβες.

Οι γονείς δεν θα μπορούσαν να πράξουν κάτι διαφορετικά ως προ το χειρισμό του περιστατικού, εξήγησε ο εντατικολόγος.

Παρά την αβάσταχτη απώλεια που βιώνουν βρήκαν τη δύναμη να πουν το “ναι” στη δωρεά οργάνων σώματος του παιδιού τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια έχει άλλα δύο μεγαλύτερα παιδιά.

Διευθυντής ΜΕΘ Παίδων: “Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής των γονιών του μικρού Γιωργάκη”
 
“Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του μικρού Γιωργάκη” δηλώνει συγκλονισμένος στο sinidisi,gr o διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας ο οποίος με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έδωσαν μάχη να κρατήσουν στη ζωή το αγοράκι από το Αγρίνιο που είχε καταπιεί φασόλι.

Οι γονείς του παιδιού, όπως μας ανέφερε ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης, έδωσαν τη συναίνεσή τους καθώς είναι επιθυμία τους να μεταμοσχευθούν τα όργανα του Γιωργάκη σε άλλα παιδιά που τα έχουν απόλυτη ανάγκη για να ζήσουν.

Όπως σημείωσε ο κ. Ηλιάδης, τώρα δεν είναι σε θέση να το συνειδητοποιήσουν αλλά στο μέλλον θα νιώσουν υπερήφανοι για το παιδί και την οικογένειά τους.

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων έχει ενημερωθεί ότι έχει επέλθει ο εγκεφαλικός θάνατος του παιδιού και εκτιμάται ότι μέχρι το απόγευμα θα έχουν καθοριστεί οι συμβατοί δότες.

sinidisi 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news