facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Παράταση χρονικής περιόδου θήρας αγριόχοιρου λόγω αφρικανικής πανώλης

Εν μέσω γενικής απαγόρευσης μετακίνησης, με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά παρατείνεται η χρονική περίοδος θήρας αγριόχοιρου ως τις 28 Φεβρουαρίου.

Με την εν λόγω απόφαση τροποποιείται η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2020 – 2021» (ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/ 68735/1777/14-7-2020 Β’ 3053) και η σχετική εγγραφή του είδους στον πίνακα θηρευσίμων διαμορφώνεται ως εξής:

Το κυνήγι του Αγριόχοιρου (Sus scrofa) επιτρέπεται σε ομάδες μέχρι τεσσάρων (4) κυνηγών, με δικαίωμα θήρευσης χωρίς περιορισμό στο όριο κάρπωσης ανά ομάδα και έξοδο.

Κατά τα λοιπά εξακολουθεί να ισχύει η υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/68735/1777/14-7-2020 (Β’ 3053) απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η απόφαση για την παράταση εκδόθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ για παράταση της κυνηγετικής περιόδου και ενεργοποίηση συνεργείων δίωξης για την αντιμετώπιση του κινδύνου της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (ΑΠΧ).

Βέβαια, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό απαγορεύεται το κυνήγι και φυσικά οι μετακινήσεις των κυνηγών, καθώς επίσης και το ψάρεμα. Εξαίρεση αποτελούν οι νομοί Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης, όπου και επιτρέπεται το κυνήγι αγριόχοιρου, όπως μας επιβεβαίωσαν και από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Σύμφωνα βέβαια με την Συνομοσπονδία δεδομένου ότι υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης, η νέα απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον αγριόχοιρο είναι δώρον άδωρον.

Δείτε την απόφαση εδώ

 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news