facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Νέα περιοριστικά μέτρα στην Κύπρο, έσπασε και το φράγμα των 3.000 κρουσμάτων

Τρόμο προκαλεί στην Κύπρο η απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Από τα 2000 κρούσματα χθες σήμερα ο αριθμός εκτοξεύτηκε στα 3002. Επίσης 5 άτομα έχασαν την ζωή τους με τελική αιτία την Covid. Ο συνολικός αριθμός των θανάτους έφτασε στους 635. Το ποσοστό θετικότητας έχει ανέλθει στο 2,52%

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 174 ασθενείς COVID-19, εκ των οποίων οι 84 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 82,76% των νοσηλευόμενων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε αυστηροποίηση των μέτρων.

Αποφασίστηκε η αύξηση της τηλεργασίας για τους εργαζομένους στο 40% από 20% και διαφοροποίηση του μέτρου που αφορά τις στενές επαφές και τα κρούσματα των επαγγελματιών υγείας με στόχο να επιστρέφουν πιο νωρίς στις εργασίες τους ύστερα από καραντίνα.

Eπίσης σε συγκεκριμένους χώρους που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο με την επίδειξη στοχευμένων rapid test (24 ωρών), αλλά και περιορισμός του αριθμού των ατόμων που συμμετέχουν σε κοινωνικές συναθροίσεις και ειδικότερα μείωση του αριθμού που φιλοξενούνται μεταξύ άλλων σε κέντρα διασκέδασης, γάμους και βαφτίσεις στα 300 άτομα τόσο σε εσωτερικούς όσος και σε εξωτερικούς χώρους.

Μείωση στο 50% της επιτρεπόμενης πληρότητας των γηπέδων, αλλά και η σύσταση να αποφεύγεται η υφασμάτινη μάσκα.

Όσον αφορά ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Κύπρο, θα απαιτείται από τις 4 Ιανουαριου διενέργεια από όλους (εμβολιασμένους και μη) PCR διάρκειας 48 ωρών και κατά την άφιξη τους στην Κύπρο διενέργεια νέου PCR.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news