facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Νέα τουρκική πρόκληση – Τζαμί η εκκλησία της Αγ. Σοφίας στην Ανδριανούπολη

Σε νέα προκλητική κίνηση προχώρησε η Τουρκία, καθώς ακόμα ένα χριστιανικό μνημείο, η Αγία Σοφία του Αίνου στην Αδριανούπολη, ένα βυζαντινό μνημείο του 12ου αιώνα, μετατράπηκε σε τζαμί, παραμονή Χριστουγέννων. Σεβασμό στις θρησκευτικές ελευθερίες απαιτεί η Ουάσινγκτον, ενώ την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μιλά για μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας να εξοπλιστεί.

Ακόμα ένα βήμα στην κατεύθυνση της συστηματικής ισλαμοποίησης χριστιανικών μνημείων πραγματοποίησε η Άγκυρα, μετατρέποντας, παραμονή μάλιστα Χριστουγέννων, σε τζαμί και την Αγία Σοφία του Αίνου στην Ανδριανούπολη, ενός βυζαντινού ναού του 12ου αιώνα.

«Ότι η λειτουργία ξεκίνησε ως τζαμί στις 24 Δεκεμβρίου δηλαδή την παραμονή των Χριστουγέννων σαφώς και έχει έναν συμβολικό χαρακτήρα για να θίξει- αυτό θέλει- το αίσθημα, το συναίσθημα και κυρίως την ιστορική μνήμη» τονίζει ο Οθωμανολόγος- Δρ. Παντείου, Δημήτρης Σταθακόπουλος.

Μετά την Αγία Σοφία στην Πόλη, την Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα, αλλά και τη Μονή της Χώρας, η κίνηση της πανίσχυρης τουρκικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων έρχεται ως απόδειξη του ισλαμοεθνικιστικής ιδεολογίας που προπαγανδίζει ο Ταγίπ Ερντογάν, θέλοντας να εμφανιστεί ως ηγέτης των απανταχού μουσουλμάνων.

«Είναι μία σύζευξη εθνικισμού και ισλαμισμού στην οποία επιδίδεται έτσι κι αλλιώς με μεγάλη σπουδή ο κύριος Ερντογάν και εντάσσεται στον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό του για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού πολιτικού περιβάλλοντος στο εσωτερικό της Τουρκίας» αναφέρει ο επίκουρος καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αντώνης Κλάψης.

Σεβασμό στις θρησκευτικές ελευθερίες επί τουρκικού εδάφους ζητά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από την Άγκυρα.

«Ενθαρρύνουμε την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει και να διασφαλίσει την πρόσβαση στους χώρους και τα κτίρια που έχουν φιλοξενήσει διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες, με τρόπο που θα σέβεται την ποικιλόμορφη ιστορία τους».

Μετά την τελευταία εμμονή της Τουρκίας ν’ αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, ο Χουλουσί Ακάρ, έκανε ξανά λόγο και για μάταιη εξοπλιστική προσπάθεια της Ελλάδας.

«Έχουν μια μανία για εξοπλισμούς. Αλλά όπως κάθε φορά τους λέμε ότι αυτό δεν πρόκειται τους κάνει να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας. Τους λέμε ότι όλα αυτά είναι περιττά τους το λέμε συνέχεια και θα εξακολουθήσουμε να τους λέμε» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα από την Κομισιόν κατά της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού δια στόματος του αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχοινά και της αρμόδιας επιτρόπου Ίλβα Γιόχανσον.

«Οι προσπάθειες τρίτων χωρών να διευκολύνουν την παράνομη μετανάστευση προς την ΕΕ δεν είναι αποδεκτές».

Έντεκα νέες παραβάσεις και παραβιάσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο πραγματοποιήσαν τουρκικά αεροσκάφη, ενώ σημειώθηκαν και δύο εμπλοκές.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news