facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Διπλωματικές πηγές για Τουρκία: Δεν έχει δικαίωμα να κατηγορεί άλλους για την ένταση που η ίδια προκαλεί

Τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τις ίδιες παράνομες και ανυπόστατες αιτιάσεις, τονίζουν διπλωματικές πηγές. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η θέση της Ελλάδας βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστή και έχει τονιστεί διεθνώς.

Όσον αφορά κατηγορίες για δήθεν αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, οι διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν πως η χώρα που, κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, παραβιάζει κατάφορα διεθνείς κανόνες, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να κατηγορεί άλλους για την ένταση που η ίδια προκαλεί, καθώς και για την απομόνωση της διεθνώς.

Νωρίτερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανήλθε στη γνωστή του προκλητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ καταφέρθηκε προσωπικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δενδια.

Κάναοντας αναφορά στα ελληνοτουρκικά τόνισε: «Προστατεύσαμε προσεκτικά τα συμφέροντα μας στην Ανατολική Μεσόγειο». Για την Κύπρο τόνισε ότι «θέτουμε τη λύση των δύο κρατών για την κυριαρχική ισότητα στην Κύπρο στη διεθνή ατζέντα» και ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησαν να παραβιάσουν τα δικαιώματά μας επτά φορές, αλλά τους εμποδίσαμε σε όλες τις περιπτώσεις».

ΕΡΤ / ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news