facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Παραλλαγή Όμικρον: 33 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 98 ύποπτα στην Ελλάδα

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας σύστησε τεστ, εμβολιασμούς και προσοχή πριν τις συγκεντρώσεις και τις συναθροίσεις ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως είπε, σημαντικό είναι να κάνουν 2 τεστ ακόμα και οι εμβολιασμένοι μετά την επαφή τους με κρούσμα.

Η καθηγήτρια εξήγησε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέχουν και οι εμβολιασμένοι και να κάνουν τεστ πριν βρεθούν με φίλους και συγγενείς ενώ διευκρίνισε ότι όσοι είναι εμβολιασμένοι αλλά είχαν επαφή με κρούσμα οφείλουν να προσέξουν και να κάνουν τεστ, δύο για την ακρίβεια. Η πορεία της πανδημίας είχε σταθεροποιητικές τάσεις την προηγούμενη εβδομάδα όπως είπε η οποία τις τελευταίες 3 μέρες ωστόσο "διαταράχθηκε". Οι νέοι ηλικίας 18 -34 είναι εκείνοι οι οποίοι νοσούν στην πλειοψηφία. Τα Χανιά, η Λακωνία και το Ρέθυμνο είναι οι περιοχές στις οποίες έχει εντοπιστεί  η Όμικρον. Παράλληλα, η καθηγήτρια εξήγησε ότι είναι σημαντικό να περιορίσουμε τις επαφές μας όταν έχουμε σημάδια κρυολογήματος για το καλό το δικό μας και των συμπολιτών μας.

Όπως είπε η ίδια: "Μειώθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νέων θανάτων καθημερινά. Η αγωνία της Επιτροπής είναι η αύξηση που αναμένεται λόγω της Όμικρον. Στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήσαμε για αυτό και για το πως θα την καθυστερήσουμε για να προλάβουν περισσότεροι να εμβολιαστούν. Υποχρεωτικότητα και μέτρα πρέπει να αντικατασταθούν από την ατομική υπευθυνότητα.

Στοιχεία για την διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον έδωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στη χώρα μας πάνω από 30 κρούσματα της Όμικρον ενώ έχουν βρεθεί σχεδόν 100 επιπλέον ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 33 επιβεβαιωμένα κρούσματα Όμικρον στην Ελλάδα, με έλεγχο για το γονίδιο της μετάλλαξης. Από αυτά, τα 18 έχουν βρεθεί στην Κρήτη.

Παράλληλα, έχουμε και 98 ύποπτα κρούσματα, των οποίων το PCR έδειξε ότι πρόκειται για 98%-99% πιθανότητα να είναι Όμικρον.

Να σημειωθεί ότι από τα 33 κρούσματα, τα 2 έχουν χρειαστεί να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο.

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news