facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

ΠΟΕΔΗΝ: «Κρατούν ΜΕΘ για VIP ασθενείς» - Yπ. Υγείας: Ψευδέστατες αναφορές

«Oσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν», απαντά με γραπτή ανακοίνωση ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ ότι κρατούνται κλίνες σε ΜΕΘ για VIP ασθενείς.

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν.

Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επεσήμανε ότι υπάρχουν συνολικά 47 κενές κλίνες στην επικράτεια, ενώ 114 ασθενείς είναι σε λίστες αναμονής.

«Με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, που το πήρα και πριν από λίγο, λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού. Με τα στοιχεία που δίνονται οι διασωληνωμένοι είναι 714. Άρα ακόμα και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν στις ΜΕΘ, υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί πολλές μέρες, μάλιστα πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Και είδαμε τι έγινε στον Μητροπολίτη. Οι κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για κορωνοϊό συνολικά είναι 647 και ρωτώ εγώ αφού έχουμε 114 εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους γιατί οι 47 κλίνες δε γεμίζουν;

Παράδειγμα χθες το βράδυ είχαμε δυο κενές κλίνες στο ΚΑΤ και υπήρχε ένα ανδρόγυνο 58 και 59 ετών στη Νίκαια διασωληνωμένοι από την προηγούμενη ημέρα και δεν μεταφέρονταν. Στη λίστα αναμονής υπάρχουν μόνο μη επώνυμοι άνθρωποι, ούτε μητροπολίτης είναι, ούτε επώνυμος».

 Όταν ρωτήθηκε αν ισχυρίζεται ότι υπάρχουν κενές κλίνες, τις οποίες κρατούν για VIP, ο κ. Γιαννάκος απάντησε: «Ναι», προσθέτοντας ότι «στη λίστα αναμονής στους 114 ασθενείς δεν είναι κανείς από την εκκλησία, κανείς επώνυμος, είναι όλοι λαός».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news