facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Νοσοκομείο Αγρινίου: 76 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Έρχονται αναστολές άνευ αποδοχών

Σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών, θα τεθούν τις επόμενες ημέρες οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι των προνοιακών δομών, μεταξύ των οποίων και οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του νοσοκομείου Αγρινίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ολόκληρη τη χώρα, περίπου ένας στους πέντε εργαζομένους (δηλαδή το 20%) σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σημειώνεται επίσης ότι στον ιδιωτικό τομέα δίνεται η δυνατότητα απόλυσης και μάλιστα άνευ αποζημίωσης, του εργαζομένου που μετά την αναστολή δεν εμβολιάζεται.

Σε ότι αφορά πάντως τον δημόσιο τομέα στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα το νοσοκομείο Αγρινίου, από τους 289 εργαζομένους του νοσηλευτικού προσωπικού, οι 73 παραμένουν ανεμβολίαστοι. Σε αυτούς δεν προστίθενται οι οκτώ που είναι ανεμβολίαστοι καθώς νόσησαν. Με λίγα λόγια, 73 είναι οι ανεμβολίαστοι για άλλους λόγους.

Ουσιαστικά, το 25,26% του νοσηλευτικού προσωπικού δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι την Δευτέρα 16 Αυγούστου. Ποσοστό που ξεπερνά τον μέσο όρο του 20%, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας.

Από εκεί και πέρα η κατάσταση είναι καλύτερη στο ιατρικό προσωπικό, όπου μόλις τρεις στους 100 δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι σήμερα αναμένεται από τη διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου να αποσταλεί σχετικό ενημερωτικό έγγραφο στην 6η ΥΠΕ, σχετικά με τους ανεμβολίαστους, και έπειτα από την ΥΠΕ τα στοιχεία θα αποσταλούν στην αρμόδια επιτροπή που θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει αν συντρέχει λόγος για τον οποίο κάποιος από το υγειονομικό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος παραμένει ανεμβολίαστος.

Από εκεί και πέρα, τις επόμενες ημέρες, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, θα κινηθούν οι σχετικέδιαδικασίες για να βγουν σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών, οι ανεμβολίαστοι.

karvasaras

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news