facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Μητσοτάκης: Καταθέτω αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, για να αναλάβετε τις ευθύνες σας, κ. Τσίπρα και κα Γεννηματά

Επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα έκανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής κατηγορώντας τον ότι σπέρνει δηλητήριο και διασπείρει fake news. Ξεκαθάρισε ότι το 8ωρο δεν καταργείται αφού περιγράφεται στο άρθρο 55 του νομοσχεδίου., συπληρώνοντας ότι προβλέπεται ρητά στον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από καμία χώρα μέλος της ΕΕ.

Χαρακτήρισε μύθο ότι οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό λέγοντας σκωπτικά ότι όποιος το λέει αυτό έχει πάρει ρεπό από την αλήθεια. Για το ευέλικτο ωράριο επισήμανε ότι ισχύει εδώ και 31 χρόνια και έχει και τις υπογραφές Ξενογιαννακοπούλου και Ραγκούση. Πρόσθεσε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το ευέλικτο ωράριο εφαρμόστηκε πλήρως επί ΣΥΡΙΖΑ. Για τις ατομικές συμβάσεις υπογράμμισε ακόμα ότι υπάρχουν ήδη όπως και οι συλλογικές και ο νόμος επεκτείνει εκείνον που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό την κα Αχτσιόγλου. Τα νέο προβλήματα είπε ακόμα ο πρωθυπουργός δεν λύνονται με γέρικα επιχειρήματα.

Μητσοτάκης: Ο εθνικός στόχος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι εθνικός μας στόχος δεν είναι η εργασία να αποδίδει λίγα αλλά η εργασία να αποφέρει πολλά σε όλους. Και έτσι προσθέτονται έξι περιπτώσεις που αποτρέπουν την παράνομη απόλυσή του. Έκανε λόγο για τεκτονικές αλλαγές που έχουν γίνει στην παγκόσμια εργατική νομοθεσία και είπε ότι κάποιοι θέλουν τον συνδικαλισμό φέουδο κομματικό και μάλιστα δεν θα προστατεύονται οι συνδικαλιστές από βιαιοπραγία ή σεξουαλική παρενόχληση.

Τα σωματεία υπάρχουν για τα μέλη τους και όχι για τα κόμματα και οι συνδικαλιστές για τους εργαζόμενους και όχι οι εργαζόμενοι για τους συνδικαλιστές. Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι ξεχώρισε τις έντονες επιφυλάξεις του ΣΕΒ αλλά και της ΕΣΕΕ και των γυναικείων οργανώσεων και επέμεινε ότι υπάρχει νέο πνεύμα που διατρέχει τις αλλαγές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι μετά από μια 10ετία καθήλωσης η νέα γενιά πρέπει να συναντήσει πολλές και καλές δουλειές σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον. Έκανε ειδική αναφορά και στο σχέδιο Ελλάδα 2.0 και στους πόρους που θα έρθουν για την εργασία και θα χρηματοδοτήσουν δεκάδες δράσεις. «Είναι αλήθεια», είπε, «ότι καταγγείλατε το νομοσχέδιο πριν δοθεί σε διαβούλευση και επιμένετε να μην μιλάτε για τα άρθρα του αλλά για τα fake news που κατασκευάσατε στην θέση του».

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα

Ρώτησε αν θα ψηφιστεί η ψηφιακή κάρτα από την κα Γεννηματά και τον κ. Τσίπρα, «η επαγγελματική αποκατάσταση των ταχυμεταφορέων, η εξίσωση των εργατοτεχνιτών με τους υπαλλήλους, η διεύρυνση των περιπτώσεων που καθιστούν άκυρη μια απόλυση; Θα πείτε ναι ή όχι στην καθιέρωση στην Ελλάδα άδειας πατρότητας με αποδοχές και στην γονική άδεια και για τους 2 γονείς; Θα αρνηθείτε και την απαγόρευση απόλυσης του νέου πατέρα; Και συμφωνείτε ή διαφωνείτε ότι όποιος εργάζεται από απόσταση να αποσυνδέεται από την εργασία όταν τελειώνει το ωράριό του;» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ενώ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Καταθέτω αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα. Για να καταδειχθεί η υποκρισία σας, εκτός εάν επιλέξετε τον δρόμο αποχώρησης από την αίθουσα, που μας έχετε συνηθίσει τελευταία».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news