Η κίνηση αυτή εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα του Πεκίνου, αν σκεφθεί κανείς ότι τα κινεζικά εμβόλια δεν έχουν εγκριθεί σε πολλές χώρες με τις οποίες υπάρχει ταξιδιωτικός δίαυλος επικοινωνίας, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Επιπλέον, η κινεζική κυβέρνηση δεν θα δέχεται ξένους τουρίστες που έχουν κάνει άλλα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Το Πεκίνο έχει απαγορεύσει τα μη αναγκαία ταξίδια στην Κίνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Η επανάληψη των ταξιδίων είναι βεβαίως ένας σημαντικός παράγοντας για την οικονομική ανάκαμψη των χωρών, για τον λόγο αυτό, πολλές από αυτές συζητούν για αμοιβαία «πιστοποιητικά εμβολιασμού».
Μέχρι στιγμής, η Κίνα επιτρέπει τα ταξίδια σε αλλοδαπούς από χώρες όπως το Χονγκ Κονγκ, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, την Αυστραλία, το Ιράκ, την Ταϊλάνδη, την Κροατία, το Ισραήλ, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες.
Οι όροι του Πεκίνου για ταξίδι στην Κίνα
Σύμφωνα με τη νέα πρόταση του Πεκίνου, όποιος θέλει να ταξιδέψει στην Κίνα , θα πρέπει να έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού είτε ένα μονοδοσικό εμβόλιο τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από το ταξίδι, ωστόσο το εμβόλιο πρέπει να είναι ένα «made in China», διευκρινίζει η εφημερίδα Guardian.
Η Κίνα ανακοίνωσε για πρώτη φορά τις αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης βίζας σε αλλοδαπούς από το Χονγκ Κονγκ, όπου το κινεζικό εμβόλιο Sinovac είναι ένα από τα εμβόλια που χορηγούνται ήδη στη χώρα.
Πάντως, τα κινεζικά εμβόλια έχουν εγκριθεί για χρήση και στις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και το Ιράκ, αλλά σε αρκετές άλλες χώρες στις οποίες η Κίνα έχει προσφέρει την ταξιδιωτική επιλογή, δεν υπάρχει διαθέσιμο κινεζικό εμβόλιο.
protothema
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου