facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Κορονοϊός: «Κλειδώνει» το lockdown μέχρι τις 22 Μαρτίου – Μερικό άνοιγμα της εστίασης τον Απρίλιο

Όλα δείχνουν ότι το lockdown  θα επεκταθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες και μέχρι τουλάχιστον τις 22 Μαρτίου, καθώς η κυβέρνηση θέλει να είναι σίγουρη πριν προχωρήσει στο άνοιγμα της αγοράς και απώτερος στόχος είναι να έχει μπει η Ελλάδα σε ρυθμό κανονικότητας το Πάσχα.

Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις και αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να χαλάσουν το σχεδιασμό και έχουν να κάνουν με την εξάπλωση μεταλλαγμένων κρουσμάτων, τις αντοχές σε κρεβάτια και MEΘ για κορονοϊό και την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων

Η κυβέρνηση θέλει το λιανεμπόριο ανοίξει στις 22 Μαρτίου, όπως ανέφερε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του. Επόμενος στόχος είναι τα σχολεία. Πρώτα αναμένεται να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια στις 22 η στις 29 Μαρτίου και στην συνέχεια τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Για Απρίλιο πάει το άνοιγμα της εστίασης, ενώ τον Μάιο είναι ο στόχος για τον τουρισμό.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία ωστόσο συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα κρούσματα θα μείνουν σε υψηλά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι την προσεχή εβδομάδα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι εάν το άνοιγμα του λιανεμπορίου των σχολείων και της εστίασης γίνει με προσεκτικά βήματα δεν θα επηρεάσει σημαντικά την διασπορά της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιδημιολόγων και μετά από την επέκταση των εμβολιασμών η χώρα θα κινείται σε κανονικό ρυθμό τον Ιούλιο.

Τι γίνεται με την εστίαση

Η κυβέρνηση  σχεδιάζει άνοιγμα της εστίασης 12 ή 19 Απριλίου με επικρατέστερη ημερομηνία την 12η Απριλίου. Στόχος είναι να προλάβουν οι εστιάτορες το Πάσχα.

Η λειτουργία θα είναι μόνο σε ανοιχτούς χώρους και με αυστηρά μέτρα. Το πλάνο είναι για τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, ενώ θα γίνονται συχνά τεστ σε εργαζόμενους.

Τα χρήματα για τα covid test θα καλυφθούν εν μέρει από την κυβέρνηση. Θα επιδοτηθούν πιθανώς οι εργοδότες για να κάνουν πιο συχνά τεστ στους εργαζόμενους.

 news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news