facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Εριξαν το Σταυρό στη Θεσσαλονίκη, ένταση και προσαγωγές

Ενταση και προσαγωγές το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων που συγκεντρώθηκε στο ύψος του Λευκού Πύργου με σκοπό να κάνει τη δική της εναλλακτική τελετή καθαγιασμού των υδάτων, σπάζοντας την απαγόρευση, ήρθε σε σύγκρουση με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν δύο άτομα –έναν άνδρα και μια γυναίκα- και διέλυσαν τη συγκέντρωση, ενώ βεβαίωσαν και πρόστιμα σε ορισμένους από τους συγκεντρωμένους, για μη χρήση μάσκας.

Το κάλεσμα έγινε διαδικτυακά, μέσω των κοινωνικών δικτύων για συγκέντρωση τις 11 το πρωί στο ύψος του Λευκού Πύργου, από μέλη εθνικιστικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων της συμπρωτεύουσας. Από νωρίς στο σημείο είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποτελούμενες από πεζές περιπολίες και δικυκλιστές, ενώ στη θάλασσα περιπολούσαν σκάφη του Λιμενικού, προκειμένου να αποτραπεί η συγκέντρωση.

Παρά τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα, οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να φτάσουν στο κρηπίδωμα της παραλίας, όπου μάλιστα ένας εξ αυτών ξέφυγε από την επιτήρηση των αστυνομικών και πρόλαβε να ρίξει τον Σταυρό στη θάλασσα και να τον τραβήξει με ένα κορδόνι. Μέσω μικροφωνικής οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν τα μέτρα απαγόρευσης καθαγιασμού των υδάτων, ενώ έκαναν γνωστό πως είχαν καλέσει στη συγκέντρωση 50 ιερείς, αλλά κανένας από αυτούς δεν ανταποκρίθηκε.

Μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο για επιτήρηση.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news