facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Κορονοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία – Ποια μέτρα θα ληφθούν

Το άνοιγμα των σχολείων είναι το κεντρικό θέμα στην συνεδρίαση αύριο Δευτέρα 4 Ιανουαρίου της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία θα εκτιμήσει τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, αν και η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται να είναι ειλημμένη και αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ήταν σαφής, δηλώνοντας πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν τη Δεύτερα 11 Ιανουαρίου. Όπως μάλιστα σημείωσε, η απόφαση που ελήφθη το Σάββατο για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων, εντάσσεται σε αυτόν ακριβώς το σχεδιασμό. Όπως είπε, η απόφαση ήταν μια κίνηση προληπτική, για να ανοίξουν τα σχολεία σε μια εβδομάδα με ασφάλεια, ενώ ανέφερε, ότι διευκολύνονται και οι ειδικοί επιστήμονες ως προς τη έρευνα των στοιχείων και της κατάστασης που θα είναι βελτιωμένη.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει τη διενέργεια rapid test στους μαθητές Λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Εφόσον το σχέδιο εγκριθεί, θα λειτουργήσει πλατφόρμα, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό.

Ενδέχεται επίσης να διαφοροποιηθούν οι ώρες έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων και να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων, έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός. Μιλώντας στην ΕΡΤ η παιδίατρος- λοιμωξιολόγος Αθανασία Λουρίδα σημείωσε πάντως, ότι «γίνονται κλινικές μελέτες για παιδιά και εφήβους, αλλά σε αυτή τη φάση δεν θα εμβολιαστούν τα παιδιά μας».

Ξανανοίγουν από την Δευτέρα τα καταστήματα που έκλεισαν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να επαναλάβει, πως μαζί με τα σχολεία θα ανοίξουν και οι δραστηριότητες που λειτούργησαν μέσα στις γιορτές και οι οποίες από σήμερα βρέθηκαν ξανά μεταξύ αυτών που έχουν παύσει. Μετέφερε δε και τη δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας και για μέρα ανακούφισης και εντός του 2021 «πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά».

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news