facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Πλεύρης: Δεν επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Για ελεεινά ψεύδη του Μιχάλη Γιαννάκου, που προσβάλλουν τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σχολιάζοντας από τη Θεσσαλονίκη τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για «VIP κλίνες ΜΕΘ».

«Τα ελεεινά ψεύδη θα παίρνουν τις απαντήσεις τους», είπε. Επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι χρειάζονται κλίνη ΜΕΘ αλλά αναγκάζονται να βρίσκονται είτε σε χειρουργικά κρεβάτια είτε σε ΜΑΦ, να διασωληνώνονται με όλους τους ιατρικούς κανόνες και την τεχνική υποδομή εκτός κλινών ΜΕΘ, περιμένοντας να βρεθούν στους χώρους.

«Όμως καταγγελία ότι το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό -διότι αυτοί είναι κατά βάση που βρίσκονται στα νοσοκομεία- ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην πλατφόρμα, έχουν ένα σύστημα όπως το λέει να επιλέγουν ποιοι θα μπαίνουν σε κλίνες ΜΕΘ και ποιοι θα βρίσκονται έξω και να κρατάνε και κλίνες ΜΕΘ, με συγχωρείτε, αλλά αυτά δεν μπορεί να τα λέει άνθρωπος ο οποίος δουλεύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι προσβολή για όλους τους συναδέλφους του και γι' αυτό τον λόγο δεν έχει τολμήσει να πει ποιο είναι αυτό το σύστημα», τόνισε και πρόσθεσε: «Γιατί αυτό το σύστημα, αν υπάρχει, απευθύνεται στους γιατρούς που είναι στις ΜΕΘ, στους νοσηλευτές στα νοσοκομεία, στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ. Αυτούς που προσβάλλει. Ως υπουργός λοιπόν δεν θα ανεχθώ, προκειμένου ο καθένας να παίξει το τηλεοπτικό του παιχνίδι, να προσβάλλει αυτούς που πραγματικά είναι στην πρώτη γραμμή μάχης. Γιατί η πρώτη γραμμή μάχης δεν γίνεται στις τηλεοράσεις, γίνεται μέσα σε αυτές τις μονάδες».

Διαμαρτυρία υγειονομικών

Στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ περίμεναν τον υπουργό Υγείας δεκάδες υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού, ζητώντας την επαναφορά τους στην εργασία. Ο κ. Πλεύρης εισήλθε από άλλη είσοδο, προκειμένου να μην έρθει αντιμέτωπος με τους συγκεντρωμένους.
Σε ερώτηση που δέχτηκε, απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο επιστροφής των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή, αν δεν εμβολιαστούν.

«Λέμε με απόλυτη ειλικρίνεια σε αυτούς τους ανθρώπους, που και αυτοί ήταν στην πρώτη φάση στο ΕΣΥ και έδωσαν τη μάχη και υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπό τους, ότι όσο διαρκεί η πανδημία δεν τίθεται θέμα να επιστρέψει ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό, εάν δεν έχει εμβολιαστεί. Αυτό είναι και η ξεκάθαρη θέση», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε επιλέξει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες. Εμείς δεν πιστεύουμε στην προαιρετική υποχρεωτικότητα, που αναφέρει η αντιπολίτευση, που μας εγκαλεί να βάλουμε κι άλλο κόσμο αλλά δεν μας λέει τις κυρώσεις. Όποιος δεν εμβολιαστεί, δεν μπορεί να γυρίσει. Τους καλούμε να εμβολιαστούν, να γυρίσουν στις θέσεις στις οποίες ανήκουν, να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους εδώ πέρα, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει παραχώρηση σε αυτό το θέμα».

Εγκαίνια δύο νέων μονάδων από δωρεές

Ο κ. Πλεύρης, που συνοδευόταν από την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εγκαινιάσει δύο νέες υγειονομικές μονάδες που δημιουργήθηκαν χάρη σε δωρεές.
Μετά το Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ, που δημιουργήθηκε σε ανεξάρτητο βοηθητικό χώρο του νοσοκομείου και ανακαινίστηκε χάρη σε δωρεές, μετέβη στην περιοχή της Πυλαίας, όπου εγκαινίασε τη νέα αποκεντρωμένη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» του Θεαγένειου νοσοκομείου, που δημιουργήθηκε χάρη σε προσωπική δωρεά της Μαριάννας Λάτση.

Η Μονάδα, που θα συμβάλει καθοριστικά στην αποσυμφόρηση του Θεαγένειου και στον περιορισμό της λίστας αναμονής, εκτείνεται σε 1.800 τ.μ. μαζί με τους περιφερειακούς της χώρους, διαθέτει 41 θέσεις για τη διενέργεια χημειοθεραπειών και θα εξυπηρετεί ετησίως 35.000 ογκολογικούς ασθενείς. Παράλληλα διαθέτει ιατρεία, καρδιολογικό εργαστήριο, αίθουσα αιμοληψιών, χώρο επειγόντων περιστατικών, φαρμακείο, χώρους αναμονής συνοδών, τραπεζαρία, αποδυτήρια και άλλους βοηθητικούς χώρους.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news