facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Κορυφώνεται η κακοκαιρία: 12 μποφόρ στην Κέρκυρα – Πλημμυρικά φαινόμενα στην Ήπειρο (video)

Από τα ξημερώματα το χαμηλό βαρομετρικό πλήττει το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, με κύριο χαρακτηριστικό ανέμους που στην Κέρκυρα έφτασαν ως και τα 12 μποφόρ και βροχές που ήδη προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό Ιωαννίνων. Μέχρι το βράδυ αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στην Πελοπόννησο και την Ανατολική Μακεδονία, ενώ στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Αττική δεν προβλέπονται ακραία φαινόμενα. Την Κυριακή η βελτίωση θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.

Από την Κέρκυρα ο Γιάννης Ανδριώτης μεταδίδει ότι δεν έχουν αναφερθεί μεγάλες καταστροφές, ωστόσο περιοχές στα βορειοανατολικά έμειναν χωρίς ρεύμα και πτώσεις δέντρων αναφέρθηκαν στο επαρχιακό όδικό δίκτυο. Μετά τις 2 και μέχρι τις 8 το πρωί οι νοτιάδες ήταν θυελλώδεις κι έφτασα τα 12 μποφόρ παράλληλα με ισχυρή βροχόπτωση. Το μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία που στάλθηκε χθες για επιδείνωση, ισχύει και για τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου.

Στο νομό Ιωαννίνων διαπιστώνονται πλημμυρικά φαινόμενα Περιμετρικά της Εγνατίας Οδού, ενώ στην Ιόνια Οδό έκλεισε προσωρινά η κυκλοφορία στον κόμβο Τερόβου.

Στη Θεσπρωτία στα όρια της υπερχείλισης είναι ο ποταμός Καλαμάς ενώ σε δύσκολη κατάσταση είναι και η Αμμουδιά της Πρέβεζας όπου πέρασε τα όρια ασφαλείας η στάθμη στον ποταμό Αχέροντα.

Από τα ορεινά της Κόνιστας ο Βασίλης Σιώμος δίνει και εικόνα από τα πρώτα χιόνια, σε υψόμετρο πάνω από 1200 μέτρα.

Την ίδια ώρα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθεί να αντιμετωπίσει καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο εενώ ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς.

Βελτίωση την Κυριακή

Η μετεωρολόγος Μαρία Τυράσκη επισημαίνει ότι πριν από την αυριανή βελτίωση η κακοκαιρία κορυφώνεται. Στη δυτική Ελλάδα το ύψος της βροχής ξεπέρασε ήδη τα 100 χιλιοστά, ενώ έντονα παραμένουν τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, με χιονοπτώσεις παράλληλα στην περιοχή της Πίνδου.

Οι άνεμοι παραμένουν στα 8-9 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο μέχρι τις βραδυνές ώρες.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news