facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΔΕ και στο ΑΧΕΠΑ για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

«Ουρά» και σε άλλα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας φαίνεται πως έχει το σκάνδαλο των εμβολιασμών-μαϊμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας. Έπειτα από τις τέσσερις εργαζόμενες στο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης και τη νοσηλεύτρια του Μαμάτσειου της Κοζάνης, αποκαλύπτεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τουλάχιστον άλλο ένα ύποπτο πιστοποιητικό εμβολιασμού και στο ΑΧΕΠΑ.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της συγκέντρωσης και πορείας που διοργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Παρασκευής, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο «Γ. Γεννηματάς» και οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης ανέφερε πως σύμφωνα με τη δική του πληροφόρηση, στο «μικροσκόπιο» Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης βρίσκονται πιστοποιητικά εργαζόμενων στο ΑΧΕΠΑ.

Όπως είπε, η υπόθεση σχετίζεται με αυτή του Κ.Υ. Παλαμά Καρδίτσας. Η εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο διοικητική υπάλληλος υπηρετούσε στο ΑΧΕΠΑ πριν μετατεθεί στη θεσσαλική κωμόπολη και διατηρούσε σχέσεις με πρώην συναδέλφους της στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, διερευνάται, όπως είπε, αν κάποια πιστοποιητικά εμβολιασμού συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 34 πλαστών που έχει εντοπίσει η έρευνα της 5ης ΥΠΕ στον Παλαμά.

Το euro2day.gr απευθύνθηκε στον διοικητή του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ, για μία περίπτωση.

«Υπάρχει μία περίπτωση πιστοποιητικού εμβολιασμού που ερευνάται. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, το αποτέλεσμα της έρευνας θα το έχουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», είπε, προσθέτοντας πως έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που αποχώρησε από το ΑΧΕΠΑ η διοικητική υπάλληλος του Κ.Υ. Παλαμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ελεγχόμενος είναι νοσηλευτής, στενό συγγενικό πρόσωπο με νοσηλεύτρια που εργάζεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», η οποία μαζί με άλλες τρεις εργαζόμενες παραδέχτηκε πριν λίγες μέρες ότι είχε κάνει χρήση πλαστού πιστοποιητικού από τον Παλαμά.

Γιαννάκος: Τεστ αντισωμάτων σε όλους - Στη φυλακή όσοι παρανόμησαν

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της συγκέντρωσης των υγειονομικών στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και της πορείας στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ζήτησε «να πάψουν κάποιοι να συκοφαντούν το υγειονομικό προσωπικό, για κάποιους οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι συνάδελφοι και παίρνουν πλαστά πιστοποιητικά νόσησης ή πιστοποιητικά εμβολιασμού».

Ο κ. Γιαννάκος εκτίμησε πως είναι περίπου 200 τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από υγειονομικούς, ενώ επανέλαβε την πρόταση που έχει υποβάλει και στον νέο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, για έλεγχο αντισωμάτων όλων των υγειονομικών. «Να υποβληθούμε όλοι σε τεστ αντισωμάτων, θα εντοπίσουμε ποιοι δεν έχουν αντισώματα από όσους διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ολοι αυτοί μετά να ελεγθχούν και αν βρεθούν να έχουν εξαπατήσει το σύστημα, να πάνε στο σπίτι τους με απόλυση και φυλακή. Τελεία και παύλα», είπε.

Γ. Γεννηματάς και Μαμάτσειο

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες μέρες διατάχθηκε ΕΔΕ για τέσσερις εργαζόμενες στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» που προσκόμισαν πιστοποιητικά εμβολιασμού από το Κ.Υ. Παλαμά. Η μία εκ των τεσσάρων, διοικητική υπάλληλος στο νοσοκομείο, είναι αδελφή της αυτουργού του σκανδάλου στον Παλαμά και οι άλλες τρεις ανήκουν στο νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Και οι τέσσερις φέρονται να έχουν παραδεχτεί την παρανομία και να έχουν ζητήσει συγγνώμη, ενώ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου, δύο εξ αυτών θέλησαν να εμβολιαστούν εκ των υστέρων, αλλά δεν τους δέχτηκε το σύστημα, καθώς εκεί εμφανίζονται ως ήδη εμβολιασμένες.

Στο Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης, ελέγχεται η γνησιότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού μιας νοσηλεύτριας, που εμφανίστηκε να έχει εμβολιαστεί στον Παλαμά, καθώς και άλλων δύο ατόμων -ενός γιατρού και μιας άλλης νοσηλεύτριας-, οι οποίοι είχαν πιστοποιητικά εμβολιασμού από Κ.Υ. του νομού Κοζάνης και όχι από το νοσοκομείο στο οποίο εργάζονται.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news