facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Μήλος: Βυθίστηκε θαλαμηγός με 18 επιβαίνοντες - Ανάμεσα τους 3 ανήλικοι

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από ειδοποίηση για βύθιση τουριστικού σκάφους στα ανοιχτά της Μήλου, στο οποίο επέβαιναν 18 άνθρωποι, ανάμεσα τους και τρεις ανήλικοί. 

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές ομάδες διάσωσης, τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο σημείο πνέουν άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με το λιμενικό, 16 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Μήλου. Η επιχείρηση περισυλλογής των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σκάφος ξεκίνησε άμεσα με το επιβατηγό πλοίο Sea Jet 2 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ όλοι είναι σώοι και καλά στην υγεία τους.

Στη θαλαμηγό επέβαιναν 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τρεις ανήλικοι, που σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας οι περισσότεροι είναι Έλληνες πολίτες και οι οποίοι με τη βύθιση του σκάφους βρέθηκαν όλοι στη θάλασσα, ενώ το ακριβές σημείο του ατυχήματος εντοπίζεται 16 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του νησιού όπου και πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ. 

Νωρίτερα ο δήμαρχος Μήλου, Μανώλης Μικέλης, είχε πει πως το σκάφος βυθίστηκε ανοιχτά του λιμανιού του νησιού «αλλά ακόμα επειδή είμαστε στη φάση της διάσωσης δεν μπορώ να σας πω κάτι περισσότερα».

«Καταβάλλουμε προσπάθειες να πάρουμε ανθρώπους. Υπάρχει και ένα ελικόπτερο κοντά στην περιοχή. Ξέρω πως έχουν φύγει και σκάφη από τη Μήλο, δεν έχουμε εικόνα αν ήταν Έλληνες ή αλλοδαποί» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Μήλου, Μανώλης Μικελής.

Παράλληλα, υποστήριξε πως στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως επτά μποφόρ και η επιχείρηση είναι δύσκολη γιατί υπάρχουν αρκετά ρεύματα, ενώ ακόμη ένα ναυάγιο είχε γίνει στο ίδιο σημείο το 1966.

Όπως διευκρινίστηκε πρόκειται για μία θαλαμηγό περίπου 30 μέτρων με σημαία Μεγάλης Βρετανίας και βυθίστηκε 5 μίλια δυτικά της Φαλκονέρας. Προς το παρόν, άγνωστη είναι η αιτία βύθισης του σκάφους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, Νίκου Κοκκάλα, που μίλησε στην ΕΡΤ, οι ίδιοι οι επιβαίνοντες εξέπεμψαν σήμα κινδύνου και ανέφεραν ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news