facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Νέα πρόκληση Ακάρ: Δεν μπορούν να στρατιωτικοποιούν νησιά οι Έλληνες – Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα

Το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδα να υπερασπίζεται τα νησιά του Αιγαίο αμφισβητεί ο Τούρκος Υπ. Άμυνας. Κρεσέντο προκλητικότητας με φόντο τον «θαλασσόλυκο».

Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ αμφισβητώντας ευθέως το δικαίωμα της Ελλάδας να στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου.

«Τι λέει η Συνθήκη της Λωζάννης; Ότι δεν μπορούν να στρατιωτικοποιήσουν τα νησιά όμως βλέπετε ότι το έχουν κάνει. Σε ποιο σημείο του κόσμου υπάρχουν στο ίδιο σημείο χωρικά ύδατα έξι μίλια και εναέριο χώρο δέκα μίλια; Σκεφτείτε ένα νησί που λένε ότι έχουν 6 νμ χωρικά ύδατα αλλά προσπαθούν να δηλώσουν εναέριο χώρο 10 μιλίων. Σε αυτό δεν υπάρχει ούτε δίκαιο ούτε Δικαιοσύνη. Δεν επιτρέπουμε τέτοιου είδους τετελεσμένο», είπε ο Χουλουσί Ακάρ σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της άσκησης «Θαλασσόλυκος» αναφέρθηκε ξανά στη θεωρία της Τουρκίας για τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Ελληνοτουρκικά: Εμπρηστική ρητορική από Τσελίκ

Νέα πυρά από την Τουρκία προς την Ελλάδα, αυτή τη φορά με δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ με προκλητική ρητορική τοποθετήθηκε στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, λέγοντας πως «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν επέδειξε την αγένεια που έδειξε στην Άγκυρα».

Επίσης, αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως κακώς έφερε τα ελληνοτουρκικά ζητήματα στην Ευρώπη. «Τα προβλήματα Ελλάδας-Τουρκίας πρέπει να λυθούν μεταξύ των δύο χωρών και η Ευρώπη δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί.»

«Οι διαφορές της ΑΟΖ που προέκυψαν δε μπορούν να λυθούν με την παρουσία γαλλικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν πρέπει να υπάρχουν μαξιμαλιστικές θέσεις από την πλευρά της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τονίζει ότι Αθήνα και Άγκυρα πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι χωρίς προϋποθέσεις.

 newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news