facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Προκλήσεις Ερντογάν πριν από την επίσκεψη Τσαβούσογλου - Διάβασε στίχους από το Κοράνι στην Αγία Σοφία (Βίντεο)

Συνεχίζει να τορπιλίζει το κλίμα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις δύο ημέρες πριν από την άφιξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αρχικά στη Θράκη και έπειτα στην Αθήνα.

Με αφορμή την αυριανή 568η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και μετά τα εγκαίνια του τεμένους στην πλατεία Ταξίμ, ο Ερντογάν διάβασε σε μαθητές ισλαμικών σχολείων στίχους από το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφιά. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν χρόνο η Αγία Σοφία είχε μετατραπεί σε τζαμί, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος εγκαινίασε το τέμενος στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Από την εποχή που ήταν δήμαρχος του τουρκικής μεγαλούπολης επαναλάμβανε εμμονικά ότι ένα τέμενος απουσιάζει από την πλατεία Ταξίμ, όπου το μόνο ορατό κτίριο θρησκευτικής λατρείας, ήταν η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Η οικοδόμηση του τεμένους, που ξεκίνησε το 2017, προκάλεσε έντονες επικρίσεις, καθώς ορισμένοι κατηγόρησαν τον κ. Ερντογάν ότι επιδιώκει να εξισλαμίσει την χώρα και να υποσκελίσει τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ.

Με «στρατιά» δημοσιογράφων ο Τσαβούσογλου στη Θράκη

Ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη πριν από την άφιξή του στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η ιδιωτική επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών έχει ενεργοποιήσει τα διπλωματικά ανακλαστικά της Αθήνας καθώς δεν αποκλείεται πέραν της πεπατημένης, της πρόκλησης δηλαδή με «όχημα» τη μουσουλμανική μειονότητα, ο Τσαβούσογλου να «κυνηγήσει» και μια άτυπη ρεβάνς μετά την ήττα από τον Νίκο Δένδια στην γεμάτη ένταση κοινή συνέντευξη Τύπου της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Τσαβούσογλου θα προσγειωθεί το μεσημέρι της Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη και μαζί του θα βρίσκεται μεγάλη δημοσιογραφική αποστολή. Θα επισκεφθεί την Κομοτηνή ενώ δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα για την επίσκεψή του στην Ξάνθη. Κατά την επίσκεψή του στη Θράκη, η οποία θα είναι ιδιωτική, θα έχει επαφές με μέλη της μειονότητας.

Το απόγευμα της Κυριακής θα μεταβεί στην Αθήνα για το ιδιωτικό δείπνο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Το πρωί της Δευτέρας μαζί με τον Νίκο Δένδια θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσει η συνάντηση των διπλωματικών αποστολών των δύο χωρών στο υπουργείο Εξωτερικών και συνέντευξη Τύπου προς τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων Ελλάδας και Τουρκίας χωρίς δημοσιογράφους. Το μεσημέρι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από Αθήνα για Άγκυρα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Διπλωματική εγρήγορση στην Αθήνα

Ενόψει της επίσκεψης Τσαβούσογλου στη Θράκη, στην Αθήνα επικρατεί διπλωματικός πυρετός, καθώς υπάρχει ανησυχία πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα επιχειρήσει να πάρει ρεβάνς για τις απαντήσεις που του έδωσε ο Νίκος Δένδια στην Άγκυρα.

«Η επίσκεψη του κ. Τσαβούσογλου στην Θράκη είναι μια ιδιωτική επίσκεψη. Η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα που δεν απαγορεύει ιδιωτικές επισκέψεις. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, ούτε τίποτα να φοβηθούμε σε σχέση με την μειονότητα, τα μέλη της οποίας απολαμβάνουν καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

 newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news