facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Απελπισία: «Κινδυνεύουμε με αφανισμό» λένε οι ιδιοκτήτες κλειστών χώρων διασκέδασης - Οι «μαύρες» εκτιμήσεις

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται χιλιάδες ιδιοκτήτες κλειστών χώρων διασκέδασης, όπως κλαμπ, μπαρ, μπουζούκια, εξαιτίας του πολύμηνου λουκέτου που έχουν αναγκαστεί να βάλουν στα καταστήματα τους. 

Η κυβέρνηση άνοιξε μετά από πολλούς μήνες την εστίαση, όμως στην πραγματικότητα άνοιξαν κάτι παραπάνω από τα μισά καταστήματα, είτε γιατί δεν είχαν εξωτερικό χώρο, είτε γιατί πολύ απλά μετά από τόσους μήνες κλειστοί δεν είχαν την δυνατότητα να ανοίξουν και τα λουκέτα που μπήκαν στα καταστήματα τους ίσως τελικά να είναι και μόνιμα. 

Χειρότερη είναι η κατάσταση που βιώνουν οι ιδιοκτήτες κλειστών χώρων διασκέδασης, καθώς όπως λένε η πολύμηνη αναστολή λειτουργίας τους οδηγεί σε αφανισμό. Ενώ ίδια είναι τα συναισθήματα και για τους μουσικούς και dj, οι οποίοι επίσης δεν έχουν επιστρέψει στις εργασίες τους εξαιτίας της απαγόρευσης που υπάρχει.

Το lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες, αλλά και οι πολλές απαγορεύσεις που παραμένουν, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας.  

Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης, Νίκη Κωνσταντίνου, μιλώντας στο Sputnik για το θέμα της επαναλειτουργίας των κλαμπ και των νυχτερινών κέντρων, είπε ότι επικρατεί «απελπισία» σε ιδιοκτήτες, εργαζόμενους, μουσικούς του συγκεκριμένου κλάδου κι ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη με ορατό τον κίνδυνο να αφανιστούν τα συγκεκριμένα μαγαζιά.

«Οι συνάδελφοι μου που έχουν τα κέντρα διασκέδασης, τα κλαμπ, κλπ έχουν εξαφανιστεί. Αυτά τα επαγγέλματα δεν υπάρχουν πλέον» εξήγησε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα με τον κορωνοϊό «δεν θα έχουν μαγαζιά αυτοί οι άνθρωποι».

Η κα Κωνσταντίνου θεωρεί ότι ο εμβολιασμός μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού δίνει ελπίδα, ωστόσο και η ίδια, όπως όλοι, ανησυχούν για τις μεταλλάξεις και τι θα γίνει όταν περάσει το καλοκαίρι και έρθει ο χειμώνας γιατί «κάθε φορά φλερτάρουμε με το πισωγύρισμα και με μια νέα καραντίνα. Δεν θα το αντέξουμε αυτό».

Σε δεινή θέση και οι μουσικοί

Εκτός από τους ιδιοκτήτες των κλειστών χώρων νυχτερινής διασκέδασης, όπως λέει η κα κα Κωνσταντίνου, σε δεινή θέση βρίσκονται και οι μουσικοί οι οποίοι επειδή δεν έχουν 16 ένσημα «αφού δεν δουλεύουν μιας και τα μαγαζιά είναι κλειστά», εξαιρούνται από τη χρηματοδότηση των 534 ευρώ. Μαζί με τους μουσικούς χωρίς εργασία βρίσκονται και άλλα επαγγέλματα του χώρου όπως οι ηχολήπτες, οι φωτιστές κ.ά.

«Αυτούς τους ανθρώπους τούς έχουν αφήσει χωρίς χρήματα. Έχουν οικογένειες όλοι αυτοί» είπε η κα Κωνσταντίνου και αναρωτήθηκε «αν έχουν τελειώσει τα χρήματα και παύει πλέον το κράτος να έχει ένα ανθρώπινο πρόσωπο και να αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια την ανάγκη του πολίτη».

Στο ερώτημα πως θα είναι τελικά η νυχτερινή διασκέδαση μετά την πανδημία ή την άρση των όποιων περιοριστικών μέτρων, η κα Κωνσταντίνου ανησυχεί ότι η πολύμηνη αναστολή της λειτουργίας τους δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας καθώς όπως αναφέρει ο κλάδος βρίσκεται ήδη σε αφανισμό.

Επισημαίνει όμως ότι παρότι τα κλαμπ και οι κλειστοί χώροι βραδινής διασκέδασης είναι κλειστοί «ανοίγουν τα καζίνο, οι χώροι παιχνιδιού του ΟΠΑΠ κλπ». «Σε αυτούς τους χώρους δεν κολλάει ο ιός;» διερωτάται.

Για την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης ούτως ή άλλως η διασκέδαση στην Ελλάδα ενόψει και του καλοκαιριού και του ανοίγματος του τουρισμού θα «είναι μπάνιο μέχρι τις 19:00- 20:00, μετά ένα εστιατόριο για φαγητό και τέλος». «Ότι έχει σχέση με τη διασκέδαση έχει εξαφανιστεί» τόνισε.

«Παράδοξο ότι δεν επέστρεψε η μουσική με το άνοιγμα της εστίασης»

Ο Κώστας Δίγκας είναι dj και η δυνατότητα να εργαστεί δεν του έχει δοθεί αφού ούτε στους εξωτερικούς χώρους επιτρέπεται η μουσική. Ακόμα κι όταν επιτραπεί η πληροφορία που υπάρχει ότι η ένταση θα είναι χαμηλή, δημιουργεί περισσότερο άγχος και αγωνία για τη δουλειά του.

«Η εστίαση μπορεί να άνοιξε και η κανονικότητα να επανέρχεται σιγά σιγά όμως είναι παράδοξο ότι δεν επέστρεψε η μουσική. Εμείς οι dj, από την πρώτη στιγμή ήμασταν διατεθειμένοι να τηρήσουμε κάθε μέτρο που απαιτείται προκειμένου να επιστρέψουμε στα πόστα μας και να σταματήσουμε να νιώθουμε επαγγελματική και οικονομική ανασφάλεια. Η υπόσχεση ότι σύντομα θα επανέλθουμε συνοδεύεται από κάτι… τρελό, δηλαδή ότι θα παίζουμε μουσική σε χαμηλή ένταση. Η μουσική είναι πολιτισμός δεν είναι παιχνίδι» λέει ο κ. Δίγκας.

Οι εκτιμήσεις για το άνοιγμα

Αγωνία έχει και για το πότε θα ανοίξουν οι κλειστοί χώροι διασκέδασης ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα γίνει εφόσον εμβολιαστεί μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Ωστόσο δεν έχει καμία αμφιβολία ότι το άνοιγμα θα συνοδεύεται από αρκετές προϋποθέσεις και μέτρα.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news