facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

«Βόμβα» από την Πολωνία: Αγοράζει 24 τουρκικά drones TB2 Bayraktar [pic]

Πριν από λίγη ώρα γνωστοποιήθηκε το «deal» προμήθειας τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων τύπου TB2 Bayraktar από την Πολωνία, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας της χώρας σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, αποκαλύπτοντας παράλληλα και σχετικές πληροφορίες για τη συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πολωνός Υπουργός Άμυνας Mariusz Błaszczak είχε κάνει μια σχετικά «αινιγματική» ανάρτηση στο Twitter στις 19 Μαΐου, με μια φωτογραφία ενός drone του ίδιου τύπου, που έφερε την σημαία της Πολωνίας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι φήμες περί αγοράς των τουρκικών drones, κάτι που βέβαια επιβεβαίωσε ο ίδιος σήμερα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, η Πολωνία θα αγοράσει 24 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα TB2 Bayraktar, ενώ η πρώτη «παρτίδα» που θα παραληφθεί, θα τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μέσα στο 2022. Επίσης, ο Υπουργός Άμυνας της χώρας τόνισε ότι στη σύμβαση προβλέπεται και ένα «πακέτο» για την υποστήριξη των drones και κατάρτισης προσωπικού ως προς τον χειρισμό και τη χρήση τους..

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία αυτή έγινε δίχως διαγωνισμό, με τη δικαιολογία της «επείγουσας επιχειρησιακής ανάγκης», ενώ η Πολωνία θα είναι ο το πρώτο κράτος – μέλος του NATO που αγοράζει το τουρκικό drone, ενώ είναι ένα κράτος με καθόλου καλές σχέσεις με τη Ρωσία, όπως και η Ουκρανία, που έχει επίσης εξοπλιστεί με τα ίδια drones.

onalert

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news