facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Το Πάρκο Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στο Ίλιον μετατρέπεται σε χώρο αναψυχής

Έχει σημαντική ραδιοτηλεοπτική ιστορία, καθώς εκεί ξεκίνησαν, το 1938, οι πρώτες εκπομπές της δημόσιας ραδιοφωνίας. Σίγουρα όμως η πρωτοβουλία της διοίκησης της ΕΡΤ σε συνεργασία με το δήμο του Ιλίου θα ευχαριστήσει τους κατοίκους των δυτικών προαστίων, αλλά όχι μόνο.

Το Πάρκο Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ, συνολικής έκτασης 33 στρεμμάτων που βρίσκεται στο Ίλιον, φιλοξενούσε το Σταθμό των Μεσαίων Κυμάτων της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ και έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο Μνημείο Τεχνολογικού Πολιτισμού, καθώς εκεί μάλιστα φυλάσσεται ο πρώτος πομπός του ΕΙΡ. Εδώ και πολλά χρόνια όμως είχε επί της ουσίας εγκαταλειφθεί αλλά μετά από απόφαση του ΔΣ της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης πρόκειται να μετατραπεί σε Πάρκο Αναψυχής και Πολιτισμού για τους κατοίκους των δυτικών προαστίων, με σκοπό την περιβαλλοντική και πολιτιστική αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου.

Οι παρεμβάσεις του Δήμου, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα είναι ήπιες και θα αποσκοπούν στη ριζική ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, με απόλυτο σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική, αλλά και την ιστορική σημασία του εν λόγου χώρου.
Το Πάρκο θα παραμείνει στην ιδιοκτησία της ΕΡΤ αλλά θα είναι ανοιχτό για τους πολίτες, ενώ εννοείται πως θα είναι προσβάσιμο και στα άτομα με αναπηρία. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες που έχουν γίνει σε ανύποπτο χρόνο από τις υπηρεσίες της ΕΡΤ, θα δημιουργηθούν μεταξύ άλλων διάδρομος πεζοπορίας, ποδηλατόδρομος, χώροι ανάπαυσης για τους πολίτες, παιδότοπος, αμφιθέατρο για υπαίθριες εκδηλώσεις κ.ά. Αξίζει να αναφερθεί πως σκοπός της διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι σε δεύτερο χρόνο να αποκαταστήσει και να αξιοποιήσει και τις υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις του Πάρκου επανασυστήνοντας μια σχολή ραδιοφωνίας και τηλεόρασης που πριν από πολλά χρόνια λειτουργούσε στα συγκεκριμένα κτίρια.
Η συμφωνία συνεργασίας, για την αξιοποίηση του Πάρκου και την απόδοσή του στους πολίτες αποτελεί, όπως επισήμανε τόσο η Διοίκηση της ΕΡΤ όσο και ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, ένα αίτημα πολλών δεκαετιών που επιτέλους θα γίνει πράξη.

 newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news