Συγκεκριμένα, το μετρό θα τραβήξει «χειρόφρενο» και την Τρίτη 4 Μαΐου
που είναι η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ. Ωστόσο θα συμμετέχει και στην
απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη 6 Μαΐου, τη μέρα
δηλαδή που έχουν αποφασίσει εκατοντάδες σωματεία και Εργατικά Κέντρα
της χώρας εδώ και καιρό.
«Αυτοί που έκλεισαν καταστήµατα, που απαγόρευσαν την κυκλοφορία, που δηµιούργησαν χιλιάδες άνεργους, που έκλεισαν σχολεία και πανεπιστήµια, που διέλυσαν την δηµόσια υγεία, που κατέστρεψαν την δηµόσια ζωή, δεν δικαιούνται να επικρίνουν τις απεργίες. ∆εν δικαιούνται να επικαλούνται την διατάραξη της κανονικότητας των πολιτών από τους απεργούς όταν µετά τα συνεχή lock down κατέστρεψαν την οικονοµία, την εργασία και κάθε έννοια κοινωνικής ζωής και ατοµικών δικαιωµάτων µε µοναδικό αποτέλεσµα τον υπερδιπλασιασµό κρουσµάτων και νεκρών. ∆εν δικαιούνται να µιλάνε για τον εκσυχρονισµό και την νεωτερικότητα των νέων τεχνολογιών στην παραγωγή αυτοί που τσιµέντωσαν την Ακρόπολη.
Μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας επιχειρούν µε τον νέο εργασιακό νόµο να ελέγξουν και να διαχειριστούν όχι µόνο τον εργασιακό µας χρόνο αλλά κυρίως τον ελεύθερο χρόνο µας. Η αύξηση των ωρών εργασίας µε απλήρωτες υπερωρίες και ταυτόχρονα η κατάργηση των συλλογικών συµβάσεων, µειώνουν τον χρόνο ξεκούρασης, ελεύθερης δηµιουργίας, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής. Μετατρέπουν την ανθρώπινη δηµιουργική ενεργητικότητα σε µέσο άντλησης υπεραξίας και κερδών. Χτυπάνε ότι κερδίσαµε σε εκείνο τον µακρινό Μάη του 1886 και µε τους αγώνες µας από τότε µέχρι σήµερα.
Ο νέος νόµος της απορρύθµισης των εργασιακών σχέσεων είναι βέβαια άρρηκτα δεµένος µε την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωµάτων και κυρίως το δικαίωµα στην απεργία. Η υπεράσπιση των κατακτήσεων της πρωτοµαγιάς συµπίπτει φέτος µε την έναρξη των κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάθεση του νέου εργασιακού νόµου.
Το διακύβευµα για τον εργαζόµενο λαό ξεπερνά κατά πολύ εκείνο ενός απλού εορτασµού. Θα πρέπει τα δευτεροβάθµια σωµατεία, τα εργατικά κέντρα και οι οµοσπονδίες να προτείνουν και να σχεδιάσουν µαζί µε τα εργοστασιακά συνδικάτα ένα πρόγραµµα αγώνα διαρκείας µέχρι την οριστική απόσυρση του νοµοσχεδίου. Μέχρι την οριστική απόσυρση κάθε διάθεσης να φορτωθεί στην πλάτη των εργαζόµενων το κόστος της αποτυχίας της οικονοµικής και κοινωνικής διαχείρισης της κρίσης. Με αυτές τις σκέψεις το ΣΕΛΜΑ συµµετέχει:
1ον Στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 4/5/21 µε στάση εργασίας, από την έναρξη µέχρι τις 9.00 το πρωί και από την 21.00 µέχρι την λήξη της βάρδιας.
2ον Στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας µε 24ωρη απεργία στις 6/5/21».
newsit
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου