facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Φτιάχνουμε από τους πιο ισχυρούς στόλους στον κόσμο - Πήραμε κι άλλο γεωτρύπανο»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καυχήθηκε για την πρόοδο της Τουρκίας στον τομέα της ενέργειας, ενόψει της σημερινής τελετής θεμελίωσης μίας μονάδας στο πυρηνικό σταθμό Άκουγιου.

«Σήμερα, θα συμμετάσχουμε στην τελετή θεμελίωσης της τρίτης μονάδας του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου μέσω ζωντανής σύνδεσης. Υπό αυτήν την έννοια, η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στον κόσμο. Εκμεταλλευόμαστε όλες τις δυνατότητες που διαθέτουμε για παραγωγή ενέργειας από τον άνεμο μέχρι τη γεωθερμική ενέργεια. Μία από τις επενδύσεις μας στον τομέα της ενέργειας είναι κι ο πυρηνικός σταθμός Άκουγιου.

Πού να δει το CHP τα όσα έκανε ο κ. Berat τα χρόνια που ήταν στο υπουργείο Ενέργειας;

Όταν θέλαμε να φτιάξουμε ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη χώρα μας, η νοοτροπία του CHP αντιτάχθηκε. Ο εκπρόσωπός σας κυκλοφορούσε στο υπουργείο Οικονομικών ως έμπορος τσαντών (σ.σ. εννοεί τους γραβατωμένους με τους χαρτοφύλακες).Ει, κ. Κεμάλ, οι τσαντάκηδες δίπλα σου δεν τα γνωρίζουν αυτά. Σκεφτείτε τα λίγο, μπας και σας περάσουνε για άνθρωπο (αξιόλογο)», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την πρόθεση αγοράς και άλλου γεωτρύπανου για εξόρυξη φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, εγκωμιάζοντας το γαμπρό του, Μπεράτ Αλμπαϋράκ, για τη συμβολή του στην ενεργειακή ανάπτυξη της χώρας σε κάθε επίπεδο.

«Δεν είχαμε ούτε ένα ερευνητικό πλοίο. Εκείνη την εποχή, ο σημερινός υπουργός μας (Φατίχ Ντονμέζ) ήταν ο βοηθός του κατά τη διάρκεια της θητείας κ. Μπεράτ και αγοράσαμε 3 γεωτρύπανα. Τώρα πάλι αγοράζουμε. Ο στόλος μας θα γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς στον κόσμο.

Οσοι γράφετε τέτοια tweet, μάθετε ότι αυτά τα βήματα έγιναν κατά τη θητεία του κ. Μπεράτ, τον οποίο χλευάζετε ως "γαμπρό". Είστε αχάριστοι. Αυτά δεν τα είδατε, δεν τα ακούσατε; Οι καρδιές τους είναι σφραγισμένες. Ό,τι και να λένε, εμείς θα συνεχίσουμε το δρόμο μας. Το Άκουγιου την εποχή του κ. Μπεράτ ξεκίνησε.

Η Τουρκία έχει τρία γεωτρύπανα, αξίας 450 εκατομμυρίων δολαρίων. Εάν αυτά τα πλοία κατασκευάζονταν από το μηδέν, θα έπρεπε να πληρώσουμε 2 δισ. 100 εκατ. δολάρια.

Αι, κύριε Κεμάλ! Αυτό λέγεται οικονομική διαχείριση. Και πάλι, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους Μπεράτ Αλμπαϋράκ και Φατίχ Ντονμέζ. Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, είχε βρεθεί φυσικό αέριο μόνο σε 5 επαρχίες. Τώρα έχουμε βρει φυσικό αέριο σε 81 νομούς».

Αντιδρώντας έντονα στην κριτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) και του Καλού Κόμματος (IYI) προς τον Μπεράτ Αλμπαϋράκ, ο Τούρκος πρόεδρος, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά το γαμπρό του, εξαίροντας το έργο του και στο υπουργό Οικονομικών, από όπου παραιτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

«Η νοοτροπία των μελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να συναγωνίζονται σε αναρτήσεις στο twitter. Κοιμούνται και ξυπνάνε λέγοντας "ο γαμπρός κι ο γαμπρός". Που να σας πλακώσει η πέτρα του ίδιου του γαμπρού», είπε χαρακτηριστικά.

Στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την «εξαφάνιση» των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Κεντρικής Τράπεζας επί υπουργίας Αλμπαϋράκ, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε και πάλι ότι δεν λείπει τίποτα, παρά μόνο το μυαλό από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

«"Πού είναι τόσο πολλά χρήματα;", λένε. Όλα αυτά τα χρήματα βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών αυτού του έθνους και στην Κεντρική Τράπεζα. Τίποτα δεν έχει χαθεί. Εάν έχει χαθεί κάτι, αυτό είναι από εσάς.

Έχουμε έως και 135 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα. Δόξα τω Θεώ, τα αποθεματικά μας σε συνάλλαγμα έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι μετέτρεψε την Τουρκία από μία χώρα του σκότους, σε μία χώρα του φωτός, με το ρεύμα που έστειλε σε κάθε σπίτι.

«Δεν έχουμε να λογοδοτήσουμε για τίποτα. Πατάμε γερά στο έδαφος. Δεν υπήρχε φυσικό αέριο στη χώρα. Δεν μπορούσε να εξορυχθεί. Είναι προφανές τί έχουμε κάνει. Η Τουρκία ήταν μέσα στο σκοτάδι. Υπήρχαν πολλά μέρη χωρίς καν ηλεκτρικό ρεύμα. Το 63% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία πέρυσι παράχθηκε από εγχώριες να εναλλακτικές πηγές ενέργειας».

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news