facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Και η Ολλανδία σταματά προληπτικά τους εμβολιασμούς με AstraZeneca

Δέκα αναφορές για πιθανές παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορονοϊού που παρασκευάζεται από την AstraZeneca, έχει λάβει η υπηρεσία της Ολλανδίας που είναι αρμόδια για τα φάρμακα. Υπενθυμίζεται ότι η ολλανδική κυβέρνηση έχει αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου για προληπτικούς λόγους.

Σε σχετική ανακοίνωση, το κέντρο Lareb ανέφερε ότι μεταξύ των παρενεργειών που παρατηρήθηκαν στην Ολλανδία από το εμβόλιο του κορονοϊού της AstraZeneca περιλαμβάνονται περιστατικά θρομβώσεων και εμβολών. Όχι όμως χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων, όπως αναφέρθηκε στη Δανία και τη Νορβηγία. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο της φαρμακοβιομηχανίας όσο και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο εμβολιασμός με το παρασκεύασμα προκαλεί μεγαλύτερους κινδύνους για θρόμβους στο αίμα, η Ολλανδία ήρθε να προστεθεί στις χώρες που σταματούν τη χορήγησή του εμβολίου για προληπτικούς λόγους.

Το υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας ανακοίνωσε χθες ότι «με βάση νέες πληροφορίες η Ολλανδική Αρχή Φαρμάκων συνιστά, ως προληπτικό μέτρο και εν αναμονή περαιτέρω ερευνών, να ανασταλεί η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca» κατά της Covid-19, γεγονός που σημαίνει ότι οι υγειονομικές αρχές θα αναγκαστούν να ακυρώσουν 43.000 ραντεβού εμβολιασμού.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας συμβούλεψε τους ανθρώπους που έχουν λάβει το εμβόλιο να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους αν εμφανίσουν συμπτώματα «απροσδόκητα ή/και άγνωστα» μετά από τρεις ημέρες.

Η Δανία σήμερα ανακοίνωσε τον θάνατο μιας 60χρονης από θρόμβωση.

Τρεις υγειονομικοί στη Νορβηγία που πρόσφατα έκαναν το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής εταιρείας για την Covid-19 νοσηλεύονται με θρόμβωση, ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας το Σάββατο. Η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Δανία, ανακοίνωσαν την Πέμπτη την αναστολή χρήσης του εμβολίου, ενώ ακολούθησαν η Βουλγαρία την Παρασκευή, η Ταϊλάνδη την Παρασκευή, και η Ιρλανδία την Κυριακή.

Στη χώρα μας, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού χαρακτήρισε τα περιστατικά θρομβώσεων «μεμονωμένα» -έχει καταγραφεί ένα και στην Ελλάδα- και έκρινε ότι η διαδικασία εμβολιασμού στη χώρα μας πρέπει να προχωρήσει κανονικά.

Χθες η AstraZeneca Plc ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε έλεγχο σε ανθρώπους στους οποίους έχει χορηγηθεί το εμβόλιό της κατά της Covid-19, ο οποίος έδειξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αιματικών θρόμβων. Ο έλεγχος κάλυψε 17 εκατομμύρια εμβολιασμένους ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επίσηςδιαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι «δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιείται» το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news