facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Η Ελλάδα τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Μετά τα ρίγη συγκίνησης στην Ακρόπολη όπου η έπαρση της σημαίας έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, ακολούθησε η δοξολογία στη Μητρόπολη για την 25η Μαρτίου. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και οι ηγέτες που έχουν κληθεί για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Φυσικά, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου κορυφώνονται με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, που ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί και η οποία φέτος – σύμφωνα και με το ΓΕΕΘΑ – έχει στόχο να εκπέμψει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ως άξιοι συνεχιστές των ηρώων του 1821.


Η παρέλαση ξεκίνησε υπό τους ήχους των εμβατηρίων της μπάντας στρατιωτικής διοίκησης και το γενικό πρόσταγμα του υποστράτηγου και διοικητή της σχολής Ευελπίδων Γεώργιου Κωστίδη.

Στον χώρο προσήλθαν με βηματισμό οι τρεις αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, ενώ το πρώτο τμήμα που παρέλασε ήταν το έφιππο τμήμα με ιππείς που φορούσαν στολές διάφορων ιστορικών περιόδων. «Είναι ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα στην καρδιά της Αθήνας» όπως ανέφερε ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας που μαζί με την επισμηνία Σοφία Κορμά είχαν επιφορτιστεί με την παρουσίαση της παρέλασης.

 

  

 

Μετά τους έφιππους πολεμιστές παρήλασαν Ελληνόπουλα, κορίτσια και αγόρια διάφορων ηλικιών, με παραδοσιακές στολές που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο σύνολό τους για να ακολουθήσει τμήμα με τα λάβαρα και τις σημαίες της Επανάστασης και στη συνέχεια ο Ιερός Λόχος, σώμα που ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και στα χρόνια της Επανάστασης επάνδρωσαν εθελοντές σπουδαστές των ελληνικών παροικιών της Μολδοβλαχίας.

 

 

Τη σκυτάλη πήραν κατόπιν ουλαμοί με ενδυμασίες από διάφορες περιοχές, ηπειρωτικές και νησιωτικές, της Ελλάδας. Το πρώτο μηχανοκίνητο τμήμα που παρήλασε στην λεωφόρο Αμαλίας ήταν αυτό της Στρατονομίας.

Και φυσικά τα μαχητικά αεροσκάφη που έσκισαν τον Αττικό ουρανό. 


Η παρέλαση ολοκληρώθηκε στις 11 ακριβώς και στην συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η μεγαλύτερη δύναμη του έθνους μας βρίσκεται στην ενότητα.

 Δείτε live όσα γίνονται στην Αθήνα 

 

Δείτε από άλλη γωνία την στρατιωτική παρέλαση μέσα από το  newsit.gr
 

 newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news