Σύμφωνα με πληροφορίες, η πόντιση του αγωγού θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου του 2021, μια εξέλιξη που προβληματίζει έντονα τους κατοίκους της περιοχές γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν.
Η αγωνία τους έχει χτυπήσει «κόκκινο» διαπιστώνοντας ότι μεταξύ άλλων δεν έχει γνωστοποιηθεί εδώ και τόσο καιρό η υφιστάμενη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου ώστε να γνωρίζουν και οι ίδιοι το μέγεθος των συνεπειών που θα υπάρξουν από τα επεξεργασμένα λύματα. Οι κάτοικοι της ακτογραμμής από Σχινιά - Νέα Μάκρη - Ραφήνα - Αρτέμιδα - Χαρμολιά - Πόρτο Ράφτη εκτιμούν τα όσα γίνονται ότι συνιστούν οικολογικό έγκλημα για τον τόπο τους.
Τη διαχείριση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων θα αναλάβει η ΕΥΔΑΠ και αυτή τη στιγμή εκτελούνται έργα «στο παραθαλάσσιο μέτωπο για την συγκόλληση/πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού μήκους ενός χιλιομέτρου», όπως αναφέρει ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Μεσογαίας Αττικής Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης εξακολουθεί να είναι ανήσυχος για τις εξελίξεις υποστηρίζοντας σθεναρά ότι η ΕΥΔΑΠ που θα αναλάβει τη διαχείριση του έργου «μας εμπαίζει και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μαζί της».
Ο ίδιος είχε καταγγείλει ότι η Εταιρεία Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης αρνήθηκε να του δώσει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία παρεμπιπτόντως θα τροποποιηθεί καθώς στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Παιανίας – Κορωπίου θα μπουν και τα λύματα του δήμου Σαρωνικού. Οπότε κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς αυτή τη στιγμή ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για το περιβάλλον και ειδικότερα για το παραλιακό και θαλάσσιο μέτωπο της περιοχής του Μαρκόπουλου αλλά και ενός μεγάλου τμήματος της Ανατολικής Αττικής αφού τα νερά προφανώς δεν μένουν στάσιμα αλλά ακολουθούν τα θαλάσσια ρεύματα. Άρα και η όποια τυχόν μόλυνση θα μεταφερθεί και σε άλλες περιοχές.
news
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου