facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Ζητείται παιδίατρος στην Ίο: Ο δήμαρχος δίνει μπόνους 8.000 ετησίως - Έχουμε 400 παιδιά και δεν έχουμε παιδίατρο

Ένα από τα πιο τουριστικά νησιά στην Ελλάδα, η Ίος, δεν είχε παιδίατρο και ο δήμος του νησιού αποφάσισε να δώσει έξτρα κίνητρο.

Θα περίμενε κανείς πως σε ένα νησί όπως η Ίος, θα έκαναν... ουρά οι ενδιαφερόμενοι για να βρουν μία δουλειά.
Ωστόσο η κατάσταση δεν είναι έτσι. Είναι εντελώς διαφορετική, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος.
 
Συνέντευξη με τον Λάμπρο Δεμερτζή στο Δήμαρχο της Ίου για λογαριασμό της εφημερίδας ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ και του Cyclades24.gr

Σήμερα θα βρεθούμε στην Ίο και θα συνομιλήσουμε με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Γκίκα Γκίκα όπου είναι αρκετά τα θέματα και στο συγκεκριμένο νησί, που έχει βέβαια την ηρεμία του και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πριν από λίγες ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα με τα θέματα υγείας που έτσι κι αλλιώς σε όλα τα νησιά μας υπάρχουν. Η Ίος είναι από τα νησιά μας που ευτυχώς τα πηγαίνουν καλά στο κομμάτι τουλάχιστον της πανδημίας και αυτό έχει την αξία του μιας και βλέπουμε τι γίνεται στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ζητήματα εκεί υγείας.

Όπως τα λέτε είναι ακριβώς, είχαμε και εμείς τα κρούσματά μας, ευτυχώς λειτούργησε έτσι όπως πρέπει να λειτουργήσουν τα πράγματα, μπήκε καραντίνα πάρα πολύς κόσμος, τηρεί τα μέτρα ο κόσμος, αυτή τη στιγμή το νησί είναι καθαρό, μάλιστα κάναμε κι εμείς στο βιολογικό μας, τα λήμματα, αυτό που γίνεται σε όλη την Ελλάδα και είναι τελείως καθαρά από κορονοϊό και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Η προσπάθεια συνεχίζεται, καλώς ή κακώς δεν τελειώνει αλλά αυτή τη στιγμή το νησί είναι καθαρό. Δε μου αρέσει να τα ισοπεδώνω όλα, έχουμε ένα καλό κέντρο υγείας, έχουμε γιατρούς, έναν γενικής ιατρικής, ορθοπεδικούς, έχουμε νοσηλευτικό προσωπικό αλλά έχουμε και προβλήματα. Έχουμε 400 παιδιά και δεν έχουμε παιδίατρο και αυτό είναι δύσκολο. Γίνεται προσπάθεια και πιστεύω ότι θα προκηρυχτεί η θέση τώρα και έχουμε δεσμευτεί και εμείς, γιατί έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι η τοπική αυτοδιοίκηση αφουγκράζεται τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και πρέπει να επεμβαίνει και η ίδια. Με δικά μας χρήματα όταν προκηρυχτεί η θέση θα δίνουμε και εμείς 8000 ευρώ ετησίως στον παιδίατρο που θα έρθει στην Ίο για τη διαμονή και τη σίτισή του.

Είναι ένα σεβαστό ποσό και είναι άξιο απορίας πως δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποιου ανθρώπου, να έρθει ένας γιατρός.

Κοιτάξτε, η καινούρια δημοτική αρχή επεμβαίνει δυναμικά και λέει ότι εμείς θα δίνουμε 8000 ευρώ ετησίως γιατί θεωρούμε ότι είναι πολύ σπουδαίο το θέμα. Είναι προτιμότερο να κόψουμε από κάπου αλλού. Όλοι οι δήμοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω όλων αυτών των συνθηκών που ζούμε αλλά επειδή και η υγεία είναι ένα πολύ σημαντικό αγαθό, είναι προτιμότερο να κόψουμε από κάπου αλλού για να δώσουμε σε έναν άνθρωπο ο οποίος θα προσέχει και θα κρατάει τα παιδιά μας υγιή. Εμείς σαν Δημοτική Αρχή έχουμε νοικιάσει 5 σπίτια και τα έχουμε παραχωρήσει στη διοικούσα αρχή του Κέντρου υγείας ώστε να μένουν και οι αγροτικοί γιατροί (3) που έρχονται στο νησί μας και οι γιατροί. Εμείς νοικιάσαμε 5 σπίτια, 15000 ευρώ ετησίως, παραχωρηθήκανε στο Κέντρο υγείας ώστε να το διαχειριστεί αυτό με το προσωπικό του.

Πραγματικά όλες αυτές οι ενέργειες είναι πολύ σημαντικές που κάνετε.

Ο σκοπός είναι ότι πρέπει να είναι ευτυχισμένος ο κόσμος, ο μόνιμος πληθυσμός που βρίσκεται στα νησιά μας για να μπορέσει μετά να ζήσει και όλος ο άλλος κόσμος που μας επισκέπτεται το καλοκαίρι τις ομορφιές μας. Πρέπει όλο μας το είναι να επικεντρώνεται στους μόνιμους κατοίκους και αυτό είναι από τα πρώτα. Πρέπει να νιώθεις μια ασφάλεια, τα πράγματα είναι δύσκολα και πρέπει να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, προς τα σχολεία μας, προς την υγεία μας, είναι πολύ σημαντικά πράγματα για εμάς.

Θέλω να πάμε και στο κομμάτι του τουρισμού γιατί πρέπει να ετοιμαζόμαστε για μια διαφορετική χρονιά, το 2021 θα είναι πολύ καλύτερη έτσι κι αλλιώς από το 2020 και τα πράγματα θα μπούνε λίγο στη θέση τους. Κάνετε κάτι εσείς επ αυτού;

Εμένα μου αρέσει να αναλαμβάνουν οι ειδικοί σε όλους τους τομείς, αυτοί ξέρουν το αντικείμενο. Έτσι και για τον τουρισμό έχουμε απευθυνθεί σε ανθρώπους που πραγματικά είναι επαγγελματίες του τουρισμού, δημιουργούμε νέα  sate τα οποία σε λίγο καιρό θα ανέβουν στο internet, έχουμε δημιουργήσει από το καλοκαίρι καινούριο υλικό για να διαφημίσουμε το νησί μας στοχευμένα, προσπαθούμε και γίνονται βήματα για να δείξουμε ότι η Ίος προσφέρεται σαν προορισμός όχι μόνο για τη νεολαία που την αγαπάμε και πάντα ήταν ένα κομμάτι της ΄Ιου, αλλά η Ίος μπορεί να φιλοξενήσει και οικογένειες, μπορεί να φιλοξενήσει και άλλες εποχές του χρόνου, προσπαθούμε και ήδη είναι εδώ μια ομάδα και καταγράφουμε και εμείς όλα τα μονοπάτια μας σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να τα καθαρίσουμε και αφού τα πιστοποιήσουμε για τα σώσουμε και είναι πολύ σημαντικό αυτό, να τα καταγράψουμε, να τα πιστοποιήσουμε ώστε να τα σώσουμε, να μείνουν έτσι όμορφα και ωραία όπως είναι και σε δεύτερη φάση θα πρέπει να τα καθαρίσουμε, να βάλουμε σήμανση ώστε να τα αναδείξουμε κι όλας.

Μπράβο σας! Να λοιπόν που προχωράνε πράγματα  παρόλο την πανδημία. Φαίνεται ότι στην Ίο γίνονται κάποιες προσπάθειες.

Γίνονται πολλά πιστέψτε με και παρόλο τις δυσκολίες που ζούμε πιστεύω ότι προσφέρονται ευκαιρίες που πρέπει να τις αρπάζουμε. Ήδη έχουμε πάρει δύο προτάσεις από το «πράσινο ταμείο», η μια αφορά 200000 ευρώ για υπόγειους κάδους, το υπόλοιπο κομμάτι αφορά τα σχολεία μας ώστε να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση, να μπούνε καινούρια κουφώματα, αντλίες θερμότητας αντί πετρέλαιο. Οι προσπάθειες δε σταματάνε. Αυτή τη στιγμή εγκαθίσταται στην Ίο μια καινούρια αφαλάτωση 1000 κυβικών, ήδη δουλεύει συνεργείο για να φτιάξουμε το νέο μας σφαγείο που λείπει από την Ίο. Θεωρώ ότι θα πρέπει συνεχώς να τρέχουμε, υπάρχουν ευκαιρίες  και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις διεκδικήσουμε για όλα τα νησιά μας.

cyclades24

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news