facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Λουκέτο την Κυριακή σε υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ στα Άνω Λιόσια, ύστερα από καταγγελία του Δήμου Φυλής

Στο κλείσιμο του υποκαταστήματος μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στα Άνω Λιόσια, που εξακολουθούσε να ανοίγει και τις Κυριακές παρά τις προειδοποιήσεις του Δήμου Φυλής ότι δεν έχει καμία νομιμοποίηση, προχώρησε η αστυνομία.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής έκανε και χθες Κυριακή κινητοποίηση έξω από το συγκεκριμένο υποκατάστημα, με αίτημα να μη λειτουργεί τις Κυριακές. Είχε προηγηθεί η έγγραφη παρέμβαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Αβράμη στην αστυνομία με τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, από τις οποίες προέκυπτε ότι το σούπερ-μάρκετ, όπως και κανένα άλλο πολυκατάστημα, δεν επιτρέπεται να είναι ανοιχτό τις Κυριακές στον Δήμο Φυλής.

Άνδρες της αστυνομίας μετέβησαν, ύστερα από τηλεφώνημα, στο υποκατάστημα του σούπερ-μάρκετ, επιβεβαιώνοντας ότι, με βάση τα στοιχεία, είναι παράνομα ανοιχτό και προχώρησαν στο κλείσιμό του. Ταυτόχρονα, οδήγησαν μια εργαζόμενη που είχε βάρδια στο τμήμα, στο οποίο μετέβησαν και οι συνάδελφοί της για συμπαράσταση, ενώ λίγο αργότερα με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη.

Να σημειωθεί, ότι η αλυσίδα σούπερ-μάρκετ, σε σχετικό αίτημα του Δήμου αρνήθηκε να στείλει εκπρόσωπό της προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, ενώ δεν προσκόμισε κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο ούτε στο Σωματείο, όπως κατήγγειλαν τα μέλη του.

Ακολουθεί, η ανακοίνωση – καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι καταναλωτές Μετά από τα δακρύβρεχτα μηνύματα της LIDL μέσω διαφημίσεων την περίοδο της καραντίνας για τους ήρωες εργαζομένους της έφτασε η ώρα για την πολυεθνική η οποία ξεπούλησε ‘’ακόμα και τα ράφια της,, να ξεπληρώσει τους εργαζόμενους της με δουλεία τις Κυριακές στον ‘’ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ,, των ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ πέντε χιλιόμετρα από την χωματερή !!!.

Μάλιστα η πολυεθνική αρνείται να προσκομίσει στο επιχειρησιακό σωματείο αλλά και στο ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ απόφαση με την οποία να αιτιολογεί το ‘’νόμιμο,, άνοιγμα του καταστήματος της τις Κυριακές, ειδικά δε στέλεχος της κομπάζει με έπαρση και αλαζονεία απέναντι στους εργαζόμενους του καταστήματος που αντιδρούν και το επιχειρησιακό σωματείο ότι ‘’Έλα μωρέ τη θα μας κάνουν είμαστε νόμιμοι το πολύ πολύ να φάμε κανένα πρόστιμο!!!,,.

Συνάδελφοι-ισσες ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση μας σε οργανωμένο αγώνα βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

Παλεύουμε για: 1. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. 2. Κατάργηση όλων των νόμων και διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο. 3. Άμεση κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων και του περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών που πέρασαν με τις πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

ΤΟ Δ.Σ.





doxthi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news