facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Μαρούσι: Τρίτεκνη οικογένεια κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο - Πληρώνει 120.000 ευρώ για έναν νόμο του 1923 (βίντεο)

Μια τρίτεκνη οικογένεια, η οποία έχει και παιδί με ειδικές ανάγκες, καλείται να πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 120.000 ευρώ, εξαιτίας ενός νόμου του 1923.

Μία περίπτωση ενδεικτική της γραφειοκρατίας και των αναχρονιστικών νόμων που υπάρχουν στην χώρα, έφερε στην δημοσιότητα το Σάββατο το πρωί το Mega.

Μία οικογένεια λοιπόν με τρία παιδιά, κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο επειδή καλείται να πληρώσει 120.000 ευρώ από ένα νόμο του 1923 για την απαλλοτρίωση μίας πλατείας.

Τι συνέβη

Πριν, περίπου, 30 χρόνια, ο δήμος Αμαρουσίου, προκειμένου να φτιάξει μια πλατεία, απαλλοτρίωσε οικόπεδα ιδιωτών.

Οι άνθρωποι που έχασαν τη γη τους ζήτησαν να αποζημιωθούν με έναν νόμο του 1923, ο οποίος προέβλεπε, μεταξύ άλλων, ότι η αποζημίωση αυτή, καταβάλλεται από τους γείτονες.

Έτσι, η περίπτωση του Γιώργου Πλατανιά έρχεται στο προσκήνιο και πλέον να πληρώσει περί τις 120.000 ευρώ σε ανθρώπους που έχασαν τα οικόπεδά τους από την απαλλοτρίωση του δήμου. Κάτι που είναι αδύνατο, καθώς έχει τρίτεκνη οικογένεια και παιδί με ειδικές ανάγκες.

«Παίρνω 700 ευρώ το μήνα. Δεν μπορώ να ανταπεξέλθω. Είναι πολλά τα λεφτά» τόνισε.

Μάλιστα, στο ενδεχόμενο που έθεσε στην ίδια εκπομπή ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού στο Μαρούσι, Κωνσταντίνος Ρώτας, να πληρώσει ο δήμος τους δικαιούχους τα χρήματα και στη συνέχεια οι «οφειλέτες», να τα καταβάλουν μακροπρόθεσμα στην δημοτική αρχή, ο κ. Πλατανιάς ξεκαθάρισε ότι και πάλι τα οικονομικά του δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.



pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news