Η πανδημία ωστόσο, αν και οδήγησε στην αύξηση του όγκου των ηλεκτρονικών συναλλαγών, έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε πληθυσμιακές ομάδες που από τη μία πλευρά δαπανούν μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, από την άλλη αποταμιεύουν τα όποια διαθέσιμα έχουν, φοβούμενες την επόμενη μέρα.
«Προφανώς το 2020 δεν ήταν μια ομαλή χρονιά από πλευράς κατανάλωσης και οι άνθρωποι παρεμποδίστηκαν στο να προβούν σε αγορές από τα διαδοχικά lockdown. Κατά συνέπεια, θα εξετάσουμε το θέμα των ηλεκτρονικών αποδείξεων ώστε να μην αδικηθεί κανένας» δηλώνει ο κ. Σκυλακάκης στο MEGA. Προσθέτει δε πως «το μέτρο διαχρονικά θα παραμείνει αλλά το πώς θα εφαρμοστεί, θα το κοιτάξουμε με πολλή προσοχή ώστε να μην αδικηθεί κανένας».
Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού πρώτα θα έχουν μετρηθεί οι ηλεκτρονικές συναλλαγές όλου του έτους. «Οι ανακοινώσεις πάντως μπορεί να γίνουν ακόμη και τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες αφού τα συγκεκριμένα στοιχεία θα είναι χρήσιμα για τις φορολογικές δηλώσεις του 2020 που θα γίνουν σε πολλούς μήνες από τώρα» όπως είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Ξεκαθάρισε δε, ότι ο ορίζοντας της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων είναι ο ορίζοντας της πανδημίας. «Όσο υπάρχουν περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να έχουμε και μέτρα στήριξης όσων πλήττονται» σημείωσε, προσθέτονας πως όταν θα τελειώσει η πανδημία τα μέτρα της εξόδου θα είναι διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της.
Ερωτηθείς αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή και το αν εξετάζεται το σενάριο οι επιχειρήσεις να μην επιστρέψουν το 50% ή να μην πληρώσουν ένα ποσοστό από αυτά που έχουν εισπράξει, το μέλος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «το πώς θα χειριστούμε αυτό το θέμα είναι νωρίς για να το πούμε. Θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη εξατομίκευση σε αυτήν την υπόθεση. Δηλαδή θα έχουμε με πολύ πιο προσεκτικό τρόπο την εικόνα των επιχειρήσεων πριν αποφασίσουμε ποιες και πώς θα βοηθήσουμε με αυτό το εργαλείο».
Δείτε τη συνέντευξη:
newsbeast
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου