facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Μπορέλ για Αμμόχωστο: Ο Ερντογάν να σταματήσει τα όσα σχεδιάζει – Ανακοίνωση της Ε.Ε

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ για την ανακοίνωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Αμμόχωστο.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ζοζέπ Μπορέλ υπογράμμισε πως η στήριξη αυτή «θα αυξήσει τις εντάσεις και θα κάνει πιο δύσκολο το να υπάρξει συμφωνία σε μια δύσκολη κατάσταση για όλους μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως ανέφερε ο κ. Μπορέλ θα υπάρξει νέα ανακοίνωση με την οποία η ΕΕ θα ζητεί από την Τουρκία «να σταματήσει αυτή την ενέργεια».

Γκουτέρες: Να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες

Την ανησυχία του εξέφρασε και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε ότι η θέση του ΟΗΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα παραμένει αμετάβλητη και ορίζεται από τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ

Ο ΓΓ του ΟΗΕ «τονίζει την ανάγκη να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εντάσεις στη νήσο και να υπονομεύσουν την επιστροφή στον διάλογο ή τη μελλοντική επιτυχία των συνομιλιών» για την επίλυση του Κυπριακού.

Επιπλέον, ο Αντόνιο Γκουτέρες «παροτρύνει όλα τα μέρη» να διεξαγάγουν «διάλογο προκειμένου να επιλυθούν οι διαφορές τους» και επαναβεβαιώνει την ετοιμότητά του να συμβάλλει στο να καθίσουν τα μέρη στο ίδιο τραπέζι.

ΑΠΕ/newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news