facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Μαθητές προς Κεραμέως: Είμαστε χιλιάδες, ερχόμαστε από εκεί Παρασκευή

Επιμένουν οι μαθητές στις καταλήψεις και ήδη καλούν σε νέο συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου. Βασικά αιτήματα είναι η συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων, καθώς και προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προσπαθεί να εκτονώσει την κατάσταση ανακοινώνοντας νέες προσλήψεις αναπληρωτών. Συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα πρόκειται να προσληφθούν περίπου 2.200 αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την κάλυψη λειτουργικών κενών. Από αυτούς, περίπου 600 θα είναι για παράλληλη στήριξη, 200 για τμήματα ένταξης, 220 για προσχολική εκπαίδευση και οι υπόλοιποι για τη γενική εκπαίδευση. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται και η πρόσληψη αναπληρωτών τρίμηνης διάρκειας για κάλυψη εκπαιδευτικών, που απουσιάζουν λόγω κορονοϊού.

Ταυτόχρονα την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, οι καθηγητές (Δ.Σ της ΟΛΜΕ) θα συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να θέσουν όλα τα αιτήματά τους. Ενώ τρίωρη στάση εργασίας για αύριο, Τρίτη 6 Οκτωβρίου, από τις 8 έως τις 11 το πρωί κήρυξε η ΟΛΜΕ, για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Η ΟΛΜΕ εναντιώνεται στην εφαρμογή της υποχρεωτικής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. «Καμία εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη», τονίζει στη σχετική ανακοίνωση.

Οι μαθητές σε ανακοίνωσή του ς τονίζουν πως «είμαστε νικητές γιατί αναγκάσαμε το υπουργείο και την κυβέρνηση να μας ακούσουν», ενώ κατηγορούν για υποκρισία την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καθώς η τηλεκπαίδευση επιστρατεύτηκε για την αντιμετώπιση των καταλήψεων

Αναλυτικά η ανακοίνωση των μαθητών:

Στις 3 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μία ακόμα ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. Σε αυτή:

- Πήραμε μέρος μαθητές από πάνω από 180 σχολεία, πρόεδροι και άλλοι εκλεγμένοι σε 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια, εκπρόσωποι των τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών από πολλούς Δήμους της Αττικής, άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές μαθητές.

- Συζητήσαμε συλλογικά για τον αγώνα που δίνουμε αυτές τις εβδομάδες στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Ανταλλάξαμε γνώμες, σκέψεις, εμπειρίες.

- Αποφασίσαμε και ψηφίσαμε για τα επόμενα βήματα του αγώνα μας. Φτιάξαμε την παρακάτω ανακοίνωση προς όλους τους μαθητές, γονείς, καθηγητές, όλο το λαό.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ

ΟΣΟ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ!

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες αγωνιζόμενους μαθητές της Αθήνας και όλης της Ελλάδας, την πλειοψηφία των γονιών και των καθηγητών που μας συμπαραστέκονται, την πλειοψηφία του λαού που στηρίζει τα δίκαια αιτήματά μας.

Είμαστε ήδη νικητές!

 euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news