facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Πέντε κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομικούς στο «Σωτηρία»

Έκλεισε η θωρακοχειρουργική του «Σωτηρία» για απολύμανση, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η θωρακοχειρουργική δεν είχε σήμερα τακτικά χειρουργεία αλλά χρειάζεται να απολυμανθεί ώστε να είναι έτοιμη για την εφημερία του Σαββάτου.

Με τα παρόντα στοιχεία εκτιμάται η ετοιμότητα λειτουργίας της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία», που εφημερεύει το προσεχές Σάββατο 3 Οκτωβρίου, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας, με αφορμή τα κρούσματα covid-19 που εντοπίστηκαν στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και δημοσιεύματα περί παύσης λειτουργίας της Κλινικής.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν χθες 5 θετικά κρούσματα SARS-CoV-2 (3 ιατρικού προσωπικού και 2 νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής). Στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, όλοι οι υπηρετούντες στην Κλινική, συνολικά 38 άτομα, υποβάλλονται σε τεστ Covid. Πραγματοποιήθηκε απολύμανση στη Θωρακοχειρουργική Κλινική και οι 4 νοσηλευόμενοι ασθενείς της παραμένουν σε νοσηλεία μη μετακινούμενοι.

Γίνονται τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί και άλλοι εργαζόμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, τόνισε ότι ο χειρουργός κόλλησε κορωνοϊό πιθανότατα σε κηδεία, ενώ είχε συμπτώματα ήταν στο νοσοκομείο και στα πρακτικά ιατρία. «Έτσι 30 γιατροί και νοσηλευτές τέθηκαν σε επταήμερη καραντίνα» σχολίασε ο κ. Γιαννακός.

«Yπάρχει και κρούσμα ο διευθυντής του κέντρου υγείας Χαλανδρίτσας στην Αχαΐα, θετικός κι αυτός. Την Παρασκευη δεν αισθανόταν καλά, αλλά δούλευε, το Σάββατο έκανε το τεστ, και συνέχισε να δουλεύει και την Κυριακή βγήκε θετικός» όπως λέει ο κ. Γιαννάκος ως τότε καμιά ιχνηλάτηση και τεστ στο προσωπικό.

 euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news