Ένα παρόμοιο μέτρο ισχύει από το βράδυ της Παρασκευής και στη Φρανκφούρτη, όπου μπαρ και εστιατόρια θα παραμένουν κλειστά από τις 22.00 μέχρι τις 6 το πρωί της επομένης.
«Δεν είναι τώρα η ώρα να γιορτάζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά στις 6 Οκτωβρίου ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της πρωτεύουσας, Μίχαελ Μίλερ, δικαιολογώντας το μέτρο. «Μπορούμε και θέλουμε να αποφύγουμε μια νέα καραντίνα» πρόσθεσε, απευθυνόμενος κυρίως στους νέους.
Ο δήμος αποφάσισε επίσης να περιορίσει δραστικά τις συναθροίσεις. Έτσι, από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, δεν επιτρέπεται να συγκεντρώνονται σε εξωτερικούς χώρους περισσότεροι από πέντε άνθρωποι. Την ημέρα, το όριο αυτό παραμένει στους 50. Σε εσωτερικούς χώρους επιτρέπεται η συνάθροιση μέχρι 10 ανθρώπων, το πολύ, αντί για 25 που ήταν μέχρι τώρα.
Τα μέτρα αυτά στοχεύουν κυρίως τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τα παράνομα πάρτι, τα οποία από τις αρχές θεωρούνται ότι αποτελούν εστίες διάδοσης του νέου κορονοϊού.
Η συλλογικότητα «Μπαρ του Βερολίνου» χαρακτήρισε «καταστροφικό» το μέτρο του κλεισίματος και σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο Statista, το 2018 στο Βερολίνο λειτουργούσαν περίπου 9.800 καταστήματα εστίασης, εκ των οποίων τα 1.700 ήταν μπαρ ή παμπ. Η νυχτερινή ζωή στη γερμανική πρωτεύουσα είναι ουσιαστική συνιστώσα της οικονομίας της πόλης. Μόνο τα κλαμπ απέφεραν πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ το 2018.
protothema
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου