facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Κρήτη: Σε εννέα μήνες καταδίκασε το δικαστήριο τον ρεθεμνιώτη κληρικό για το κήρυγμα κατά της μάσκας, δεν την φόρεσε ούτε στο δικαστήριο

Στο Τριμελές  Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου δικάζεται σήμερα ο κληρικός που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας στη διάρκεια αγιασμού σε νηπιαγωγείο. Η δίκη ξεκίνησε πριν από λίγο, ωστόσο ο κατηγορούμενος παπάς εμφανίστηκε χωρίς μάσκα στην δικαστική αίθουσα. Παρά τις παραινέσεις της προέδρου της δικαστικής έδρας να φορέσει μάσκα εκείνος αρνήθηκε και η πρόεδρος διέκοψε την δίκη, μέχρι να συνετιστεί ο κατηγορούμενος και να συμμορφωθεί με την χρήση μάσκας, προειδοποιώντας τον ότι θα κατηγορηθεί και για ανυπακοή προς το δικαστήριο.

Ύστερα από ολιγόωρη διακοπή  και εφόσον ο κατηγορουμένους κληρικός του Ρεθύμνου που κατηγορείται για διέγερση σε απείθεια,συμμορφώθηκε με την εντολή του δικαστηρίου και  φόρεσε  μάσκα ξεκίνησε η δίκη του. Στην έναρξη της διαδικασίας ζήτησε από την δικαστική έδρα αναβολή  καθώς όπως είπε, ο δικηγόρος του αλλά και ο βασικός του μάρτυρας υπεράσπισης απουσιάζουν στην Αθήνα.

Το δικαστήριο του ζήτησε να αναφέρει τόσο το όνομα του δικηγόρου όσο και του μάρτυρα, εκείνος αρνήθηκε να το κάνει και το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του .

Eν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου διέταξε την αποβολή εκτός  δικαστικής αιθούσης πολίτη,  ο οποίος πετάχτηκε από το ακροατήριο λέγοντας οτι πρέπει  να εξαιρεθεί ο πρόεδρος διότι είναι παράνομο να εξεταστεί ο κληρικός χωρίς δικηγόρο και μάρτυρα.

 Την ενοχή του κατηγορούμενου κληρικού για διέγερση σε ανυπακοή και διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος πρότεινε πριν λίγα λεπτά η Εισαγγελέας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου.

 Kαταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα  μηνών

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών για κάθε ένα από τα δυο αδικήματα  που κατηγορείτο επέβαλλε στον κληρικό η δικαστική έδρα του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου. Κατά συγχώνευση καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα  μηνών με τριετή αναστολή.  Ο κληρικός έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της ποινής εντός δέκα ημερών.

Να σημειωθεί οτι ο κληρικός αρνήθηκε να απολογηθεί χωρίς την παρουσία δικηγόρου και απείλησε την δικαστική έδρα με μηνύσεις προκαλώντας την αντίδραση της εισαγγελέως η οποία του είπε ότι οι δικαστές δεν φοβούνται.

Τα  δυο αδικήματα για τα οποία οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου  ο κληρικός,είναι διέγερση σε ανυπακοή και διέγερση  σε διάπραξη εγκλήματος.

Η υπόθεση για την οποία δικάστηκε αφορούσε το «κήρυγμα» του κατά της χρήσης  μάσκας στο 5ο νηπιαγωγείο Ρεθύμνου το πρωί της περασμένης Δευτέρας στην διάρκεια της τελετής αγιασμού του σχολείου.

 rethnea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news