facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτό είναι το όραμα του Ερντογάν: Οθωμανική «λίμνη» ολόκληρη η Μεσόγειος!

Τις πραγματικές του προθέσεις αποκάλυψε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν, αναφέρει σε ανάρτησή του ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, που ζει αυτοεξόριστος στη Σουηδία.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μποζκούρτ, ο Ερντογάν διεκδικεί και πάλι την Οθωμανική κληρονομιά, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής χαλιφάτου και της επικυριαρχίας του Τουρκικού νόμου σε ολόκληρη την Μεσόγειο.

Ο Μποζκούρτ παραθέτει το απόσπασμα ομιλίας του Ερντογάν το βράδυ της Δευτέρας, στο οποίο αναφέρει:

«Είναι απαραίτητο να υπογραμμίσουμε ένα γεγονός. Το να θεωρείται ότι το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την περιοχή της Μεσογείου περιορίζεται μόνο στους ενεργειακούς πόρους είναι μια ρηχή εκτίμηση. Η ναυτική νίκη στην Πρέβεζα, της οποίας την 482η επέτειο γιορτάσαμε χθες, είναι ένα από τα πιό υπέροχα σύμβολα για τις βαθιές ρίζες της παρουσίας μας στην Μεσόγειο. Με αυτή τη λαμπρή νίκη υπό τις διαταγές του Μπαρμπαρός Πασά το 1538, η τουρκική κυριαρχία στη Μεσόγειο εδραιώθηκε».

«Με αυτή την ευκαιρία -συνέχισε ο Ερντογάν- ανακαλώ τη μνήμη του Οθωμανού Σουλτάνου Γιαβούζ Σελίμ Χαν, του πρωτοπόρου της Οθωμανικής κυριαρχίας στις θάλασσες… Τιμούμε την μνήμη του Γιαβούζ που διασφάλισε τα ανατολικά σύνορα της χώρας του κατά την θητεία του και που κατέλαβε την Αίγυπτο και μετέτρεψε το χαλιφάτο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, όχι με κούφια λόγια, αλλά διεκδικώντας της κληρονομιά του».

«Δυστυχώς τους επόμενους αιώνες η Οθωμανική ειρήνη που επιβλήθηκε στη Μεσόγειο υπέφερε από την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οι οι αποικιοκρατικές δραστηριότητες εκμεταλλεύτηκαν την συγκυρία. Καθώς η προστατευτική σκιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εξαφανίστηκε, δόθηκε η ευκαιρία για την κατανόηση των σχεδίων των ιμπεριαλιστών. Έτσι ένα μέρος της γεωγραφίας, κυρίως η βόρεια Αφρική και η περιοχή της Σαχάρας περιήλθαν στην κατοχή των αποικιοκρατικών δυνάμεων της εποχής. Κατά την άποψή τους ένα ανθρώπινο όν δεν έχει αξία. Αυτή η νοοτροπία που αποθεώνει τους Δυτικούς και θεωρεί ασήμαντες τις υπόλοιπες κοινωνίες, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του πολιτισμού μας. Και όσοι που κλιμάκωσαν την ένταση στη Μεσόγειο πρόσφατα, είναι εκπρόσωποι της ίδιας νοοτροπίας

 

onalert

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news