facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Κοροναϊός: Επιβεβαιώθηκαν συνολικά 35 κρούσματα στη Μόρια

Συνολικά 35 κρούσματα κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν στο ΚΥΤ Μόριας μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των δειγμάτων που ελήφθησαν από συνεργεία του ΕΟΔΥ μεταξύ 1.900 διαμενόντων και 100 εργαζομένων σε αυτό.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr, η δειγματοληψία έγινε με απόφαση του ΕΟΔΥ, μετά τη νόσηση την περασμένη Τετάρτη 40χρονου Σομαλού πρόσφυγα που διέμενε σε σκηνή στο ΚΥΤ. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, βρέθηκαν συνολικά 35 κρούσματα θετικά στον ιό, στο σύνολο τους πρόσφυγες και άλλοι αιτούντες άσυλο. Οι 35 και οι επαφές τους, περισσότεροι από 100 συνολικά άνθρωποι απομονώθηκαν σε τμήμα του καταυλισμού.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρει σχετικά:

«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διενέργειας ελέγχων για COVID-19/κορονοϊό που έλαβαν χώρα, τις τελευταίες ημέρες, στη νέα ιατρική μονάδα του ΚΥΤ Μόριας. Ελήφθησαν συνολικά 2.000 φαρυγγικά επιχρίσματα, εκ των οποίων 100 από το εργαζόμενο προσωπικό και 1.900 από διαμένοντες στο ΚΥΤ.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, ανιχνεύθηκαν συνολικά 35 θετικοί σε κορωνοϊό επωφελούμενοι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο απομόνωσης, σύμφωνα με το σχέδιο “ΑΓΝΟΔΙΚΗ”. Εξ αυτών ένα μόνο θετικό κρούσμα έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ τα υπόλοιπα 34 είναι ασυμπτωματικά.

Επισημαίνεται ότι το ΚΥΤ Μόριας παραμένει, από τις 02/09/2020 έως και τις 15/09/2020, σε υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα). Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο περιμετρικά του ΚΥΤ, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας».

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news