facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Κόμματα αντιπολίτευσης: Η Κυβέρνηση επιβεβαίωσε την έλλειψη ενιαίας στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά

Επικριτική στάση απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς στη κρίση με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα τα αποτελέσματα που είχε η διπλωματική αντιπροσωπία του Υπουργείου Εξωτερικών με επικεφαλής τον ίδιο τον υπουργό κύριο Νίκο Δένδια στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Βερολίνο, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, κράτησαν, μέσω ανακοινώσεων, τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ την άτυπη σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ στο Βερολίνο, τονίζει ότι η μεγάλη αργοπορία της κυβέρνησης που επί μήνες δήλωνε ότι η διεκδίκηση κυρώσεων προς την Τουρκία «δεν αποτελεί στρατηγική της επιλογή», κοστίζει τώρα ακριβά στη χώρα και συμπληρώνει: «Τουλάχιστον, αναμένουμε η Ελλάδα να συμμετάσχει πλέον άμεσα, ενεργά και ουσιαστικά στις προσπάθειες της ΕΕ για επανεκκίνηση του ευρωτουρκικού διαλόγου την επόμενη περίοδο, απαιτώντας ταυτόχρονα ξεκάθαρες αποφάσεις για εφαρμογή κυρώσεων στην Τουρκία, σε περίπτωση που οι προσπάθειες αυτές αποτύχουν».

Αντιδράσεις υπάρχουν και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Είναι ώρα για πίεση προς τους εταίρους μας, ώστε να υπάρξουν επιτέλους αποφάσεις. Όχι άλλες καθυστερήσεις», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σχολιάζει: «Τα ίδια Παντελάκη μου….» στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ με τις γνωστές δηλώσεις «συμπάθειας». Διαψεύδονται μια ακόμη φορά οι κάλπικες προσδοκίες των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ περί κυρώσεων κατά της Τουρκίας».

«Το λέω για να το καταλάβουν οι τηλεθεατές. Αντίμετρα στην Τουρκία. Αυτό που θα πονέσει την Τουρκία σήμερα είναι να επιβληθούν από την πλευρά μας αντίμετρα οικονομικής φύσεως», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η «διπλωματική απομόνωση του Ερντογάν» μέσω των κυρώσεων που μάταια ανέμενε ο κύριος Δένδιας, απεδείχθη όνειρο θερινοτάτης νυκτός», αναφέρει το ΜΕΡΑ 25.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news