facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Βουλή: Ψηφίστηκε η συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε η συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια. Υπέρ της συμφωνίας με την Ιταλία τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Το επόμενο κοινοβουλευτικό «ραντεβού» θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στο πρώτο άρθρο της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Να σημειωθεί πως επί της αρχής και αυτή η συμφωνία ψηφίστηκε απόψε από δυο κόμματα (τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ).

Η απόφαση για «παρών» από το ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε πολιτικές κόντρες στην πολύωρη συνεδρίαση της Βουλής. Για αμήχανο «παρών» που ισούται με «απών» μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «αντιπολίτευση περιορισμένης εθνικής ευθύνης».

H Τουρκία υπονομεύει την σταθερότητα όλης της περιοχής, ωστόσο η Ελλάδα έχει «εθνική στρατηγική και σχέδιο, με την οποία διαχρονικά έχει διάγει μεγάλες επιτυχίες» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Παράλληλα ζήτησε εθνική ομοψυχία, καθώς «είναι η Νέμεση απέναντι στην τουρκική Ύβρη».

Κριτική στην κυβέρνηση πως προσπαθεί να ηρεμήσει το κομματικό ακροατήριο «που έμαθε να φορά χλαμύδες στα ρηχά νερά των Πρεσπών, αλλά τώρα πρέπει να φορέσει πιτζάμες στα βαθιά νερά του Αιγαίου» άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. ΄Οπως είπε χρειάζεται μια εθνική στρατηγική με αρχή μέση και τέλος και επανέλαβε την ανάγκη σύγκλισης συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

«Το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει την συμφωνία με την Αίγυπτο ως αναγκαστική επιλογή επειδή έχει προηγηθεί το παράνομο τουρκολυβικό σύμφωνο», τόνισε η Φώφη Γεννηματά. Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε μεταξύ άλλων «ακολουθείτε, δεν προηγείσθε. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας. Δεν ηγείσθε».

Κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα και να μην δεχθεί καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε από την Ελληνική Λύση ο Κυριάκος Βελόπουλος, που μίλησε για λάθη τα οποία αποτελούν εφαλτήριο για τις επόμενες αρνητικές εξελίξεις. Τέλος από το ΜέΡΑ 25 ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε πως η τακτική της κυβέρνησης νομοτελειακά φέρνει διμερή διάλογο που θα οδηγήσει στην βέβαιη συνθηκολόγηση, είτε μετά από θερμό επεισόδιο, είτε χωρίς θερμό επεισόδιο.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news