facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Δένδιας: Διάλογος με απειλές δεν υφίσταται – Μάας: Στο πλευρό της Ελλάδας ΕΕ και Γερμανία

Πολλοί μας συνιστούν διάλογο, δεν υφίσταται όμως διάλογος υπό το καθεστώς απειλών, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στην προοπτική της επανέναρξης του ελληνοτουρκικού διαλόγου, στην συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας.
«Η εμμονή στην παραβατικότητα δεν οδηγεί πουθενά» δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησης, ενώ αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι «αντί για κινήσεις αποκλιμάκωσης βλέπουμε νέες προκλήσεις».
Αυτές οι συμπεριφορές και οι κινήσεις υπονομεύουν την σταθερότητα στην περιοχή και συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας ότι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση
Το ευρωπαϊκό κεκτημένο χρειάζεται ρωμαλέα υπεράσπιση απέναντι στις δυνάμεις οπισθοδρόμισης, είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία στο Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών.
«Μας δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες και προβληματισμό η τεταμένη κατάσταση στη Μεσόγειο. Θα μιλήσω και στην Άγκυρα για να υπάρξει αποκλιμάκωση. Έχω δυο μηνύματα. Το πρώτο είναι ότι η Γερμανία και η ΕΕ είναι σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας.
» Το δεύτερο είναι ότι χρειαζόμαστε άμεσα αποκλιμάκωση και βούληση για διάλογο, αλλά αυτό υπό τις προϋποθέσεις που θέτει το διεθνές δίκαιο. Είναι παιχνίδι με τη φωτιά αυτό που γίνεται και μια σπίθα αρκεί για ανάφλεξη. Αυτή η σκέψη είναι αδιανόητη, δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Κάθε προκλητικότητα θα έπρεπε να σταματήσει το επόμενο διάστημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάας.
Προηγήθηκε συνάντηση του κ. Μάας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, ώστε να μειωθεί η ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Αθήνα κρίνει ότι η πρωτοβουλία της Γερμανίας ως προεδρεύουσας χώρας της ΕΕ συμβάλει θετικά στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης.
«Ο Μπορέλ θα φέρει επιλογές στο τραπέζι»
Το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων στις 27 και 28 Αυγούστου στο Βερολίνο, υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, ενώ ερωτηθείσα σχετικά με τις προτάσεις του Ζοζέπ Μπορέλ, τόνισε ότι «όπως ο Ύπατος Εκπρόσωπος έχει ήδη αναφέρει θα παρουσιάσει επιλογές στο Gymnich την Πέμπτη».
Το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου θα συζητηθεί ενδελεχώς και στη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου, ανέφερε η Ναμπίλα Μασράλι.
mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news