facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Νέο παραλήρημα υπ. Άμυνας Τουρκίας: Υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο για τα οποία δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του στο BBC υποστηρίζοντας «ότι στο Αιγαίο υπάρχουν νησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν είναι καθορισμένη».

«Υπάρχουν νησιά, βραχονησίδες και νησίδες που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους. Σε αυτό το θέμα χρειάζεται προσοχή. Σε ορισμένα από αυτά, οι γείτονες μας οι Έλληνες, σε ανώτερο επίπεδο πραγματοποιούν επισκέψεις με υπερβολικές τελετές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Νωρίτερα, το παραλήρημα της Τουρκίας έφτασε στο απόγειό του, με ανάρτησή στο Twitter αυτή τη φορά του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, οποίος έκανε λόγο για νεκρούς μετανάστες στον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο. Μάλιστα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η Τουρκία μαζεύει υπογραφές εναντίον της Ελλάδας επί του θέματος.

Σύμφωνα με τον Κιράν, η Τουρκία θα καταθέσει αυτές τις υπογραφές, οι οποίες ξεπερνούν τις 100 έως τώρα, στο Ευρωκοινοβούλιο και θα ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας. «Οι ελληνικές αρχές διαψεύδουν ότι σκοτώθηκαν πρόσφυγες περνώντας στην Ελλάδα. Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 100 υπογραφές για να διερευνηθεί το ζήτημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους», γράφει στην ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news