facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Χιλιάδες μουσουλμάνοι στην Αγία Σοφία - Με ύφος σουλτάνου ο Ερντογάν

Χιλιάδες Τούρκοι συγκεντρώθηκαν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, νωρίς το πρωί της Παρασκευής για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στο χώρο, από τότε που ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε τζαμί το μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
DEMIRÖREN HABER AJANSI

 

Πλήθος αστυνομικών ήταν παρόντες σε όλη την περιοχή για να διατηρηθεί η ασφάλεια και οι πιστοί μουσουλμάνοι προσκυνητές έμπαιναν στην Αγία Σοφία φορώντας μάσκες προσώπου ή κάθονταν έξω σε χαλιά προσευχής στην πλατεία Sultanahmet.
REUTERS/MURAD SEZER
Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού λήφθησαν μέτρα, καθώς υπάρχουν πέντε διαφορετικοί ανοιχτοί χώροι για τους προσκυνητές για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ θα γίνεται έλεγχος σε 11 διαφορετικά σημεία.
VIA REUTERS/MURAT CET NMUHURDAR/PPO
Με ύφος σουλτάνου ο Ερντογάν στην Αγία Σοφία
Λίγα λεπτά μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνοδευόμενος από τους πλέον υψηλόβαθμους υπουργούς του, μπήκαν στην Αγία Σοφία φορώντας λευκές μάσκες για την προστασία τους από τον Covid-19, επευφημούμενος από τη «λαοθάλασσα» που είχε  συρρεύσει έξω από την Μεγάλη Εκκλησία. Με ύφος σουλτάνου πήρε τη θέση του στην πρώτη σειρά και γονάτισε πάνω σε γαλάζια χαλιά κατά την έναρξη μιας τελετής που σημαδεύει την επιστροφή της μουσουλμανικής λατρείας στο μνημείο.
ReutersBBC, ΑΜΠΕ/naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news