facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Σούπερ μάρκετ: Αλαλούμ με τις δηλώσεις Παπαθανάση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας – Μικροεντάσεις από τους απείθαρχους

Μερική συμμόρφωση παρατηρήθηκε κατά τις πρώτες ώρες εφαρμογής της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, υπήρχαν καταναλωτές που δεν γνώριζαν για το μέτρο καθώς η ανακοίνωση βγήκε αργά χθες το βράδυ αλλά και μια μερίδα καταναλωτών που ήταν απρόθυμη να ακολουθήσει τις οδηγίες για την υποχρεωτική της χρήση εντός των καταστημάτων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις δημιουργήθηκαν μικροεντάσεις και με τους υπόλοιπους καταναλωτές οι οποίες πειθαρχούσαν στο μέτρο.

Και αυτό παρά τις συστάσεις που απεύθυναν οι υπάλληλοι των καταστημάτων που στο σύνολό τους ακολούθησαν το μέτρο.

«Δεν μπορούμε να είμαστε αστυνόμοι» αναφέρουν κύκλοι του λιανεμπορίου σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να απαγορεύσουν την είσοδο σε όποιον δεν φοράει μάσκα.

Να σημειωθεί πως έξω από τα καταστήματα οι αλυσίδες έχουν αναρτήσει σχετικές πινακίδες αλλά υπάρχουν και υπάλληλοι στις εισόδους που ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά και για το πρόστιμο των 150 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν αν εντοπιστούν να παρανομούν.

Όσον αφορά στην πρωινή δήλωση του υφυπουργού ανάπτυξης κ. Παπαθανάση για την παροχή μάσκας από πλευρά των σούπερ μάρκετ σε πελάτες που δεν έχουν, κύκλοι του λιανεμπορίου ξεκαθαρίζουν πως δεν μπορούν προσφέρουν δωρεάν μάσκες καθώς το κόστος είναι υπέρογκο και τονίζουν ότι όσοι καταναλωτές επιθυμούν μπορούν να τις αγοράσουν.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν πως το λιανεμπόριο τροφίμων έχει επιβαρυνθεί με ήδη υψηλό κόστος προκειμένου να τηρεί τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ανάσχεση του κορονοϊού, όπως η τοποθέτηση αντισηπτικών, τα γάντια και οι μάσκες στους υπαλλήλους αλλά και με τους δικαιολογημένα απόντες υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και καλύπτονται μισθολογικά.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news