facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Δίνονται πινακίδες Ι.Χ. με το μήνα χωρίς... πέναλτι

Τέλος στις «ποινές» προσαύξησης των τελών κυκλοφορίας σε συνάρτηση με τους μήνες ανάκτησης των πινακίδων προετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να τα χρησιμοποιήσουν ιδίως στη διάρκεια του καλοκαιριού. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του στον Σκάι, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Διάταξη νόμου η οποία αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή θα δίνει, τη δυνατότητα ανάκτησης των πινακίδων με την καταβολή των μηνιαίων τελών κυκλοφορίας που αναλογούν ακριβώς. Εάν για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών το οποίο επιβαρύνεται κανονικά με ετήσια τέλη 690 ευρώ, θελήσει να πάρει πίσω τις πινακίδες που κατέθεσε για δύο μήνες θα επιβαρυνθεί με τέλη 115 ευρώ (2 μήνες από 57,5 ευρώ ο καθένας) αντί για 172,5 ευρώ που προέβλεπε το σύστημα ανάκτησης πινακίδων μέχρι πέρυσι.

Αντίστοιχα αν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.400 κυβικών με ετήσια τέλη 920 ευρώ θελήσει να πάρει πίσω τις πινακίδες του για το διάστημα Ιούλιος- Δεκέμβριος μετά την κατάργηση των ποινών θα πρέπει να καταβάλλει 459,6 ευρώ ( 76,6 ευρώ για έξι μήνες) αντί για 612,8 ευρώ ( 76,6 ευρώ για έξι συν δύο μήνες).

Η δυνατότητα ανάκτησης πινακίδων δίνεται κάθε χρόνο με το σύστημα που ίσχυε μέχρι και πέρυσι να προβλέπει καταβολή των τελών κυκλοφορίας ίση με τόσα δωδεκατημόρια όσα οι μήνες που θα κυκλοφορεί το Ι.Χ με προσαύξηση ενός μηνός. Ανάκτηση πινακίδων για τρεις μήνες σήμαινε πληρωμή τελών για τέσσερις μήνες, ενώ για άρση ακινησίας έως το τέλος του έτους, ο ιδιοκτήτης έπρεπε να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας με προσαύξηση δύο επιπλέον μηνών.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news