facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Γερμανία: Εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊού συνδέονται με Θεία Λειτουργία – Έκλεισαν εκκλησίες

Με συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία συνδέονται στη Γερμανία περισσότερα από 150 κρούσματα κορονοϊού. Παράλληλα, οι αρμόδιες αρχές κάνουν λόγο για “αυξητική τάση” του αριθμού.

Όπως διευκρίνισε η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία στη Γερμανία ένα από τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον Covid – 19 νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Φρανκφούρτης. Ωστόσο, οι υπόλοιποι δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα και παραμένουν στο σπίτι τους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ανάλογη είναι η κατάσταση στις πόλεις Χάναου και Βετεραουκράις της Έσσης, όπου έχουν διαπιστωθεί 42 κρούσματα που αποδίδονται σε συμμετοχή σε Θεία Λειτουργία, με έξι άτομα να νοσηλεύονται σε κλινική της περιοχής.

Το γεγονός οδήγησε σε νέα αναστολή της λειτουργίας πολλών ναών στο κρατίδιο, οι οποίοι είχαν αρχίσει να λειτουργούν από την 1η Μαΐου, με νέους όρους ασφάλειας και υγιεινής.

Στο ίδιο πνεύμα ακυρώθηκαν και οι προγραμματισμένες μουσουλμανικές γιορτές για το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού – τουλάχιστον σε όποιες περιπτώσεις επρόκειτο να λάβουν μέρος περισσότερα από 100 άτομα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news