facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Ευρυτανία: 65χρονος Πέθανε αφού έκαναν 5 ώρες να τον μεταφέρουν με ασθενοφόρο από τα Αγραφα στο Καρπενήσι!

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Δήμαρχος Αγράφων κ.Αλέξης Καρδαμπίκης το ασθενοφόρο πιυ κλήθηκε να μεταβεί στο Ραπτόπουλο για ασθενή,παρ'ότι έφυγε έγκαιρα έκανε περίπου 5 ώρες στο σύνολο για να τον πάει στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.
Ένα χρόνιο πρόβλημα πιυ φαίνεται να μην βρίσκει λύση στο σοβαρότατο θέμα των επειγόντων διακομιδών.

Το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας διαθέτει ασθενοφόρο,πλην όμως διαθέτει τρεις οδηγούς οι οποίοι δεν δύναται να καλυφθούν όλες οι βάρδιες,αφού εύλογα κάποιες θα μείνουν κενές.
Έτσι όταν δεν υπάρχει ασθενοφόρο στο Κ.Υ Φραγκίστας το τηλεφωνικό κέντρο 166 του ΕΚΑΒ που εδρεύει στη Λαμία θα δώσει εντολή στο ΕΚΑΒ Καρπενησίου για να μετακινηθεί στο συμβάν.
Στη προκειμένη περίπτωση το ασθενοφόρο έφυγε έγκαιρα από το Καρπενήσι με προορισμό το Ραπτόπουλο ,το οποίο όμως να παέι και να έρθει μαζί με την σωστή παραλαβή του ασθενούς χρειάστηκε 5 ώρες και χάθηκε πολύτιμος χρόνος.
Είναι λοιπόν επιτακτική αναγκη να δημιουργηθεί το τομέας ΕΚΑΒ στην Δυτική Ευρυτανία για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Μάλιστα σε ανάρτησή του ο Δημαρχος Αγράφων στα κοινωνικά δίκτυα ανεφερε :
"Καλό ταξίδι φίλε...
Δυστυχώς τα προβλήματα διακομιδής των ασθενών στην περιοχή μας είναι συνεχιζόμενα και δυσεπίλυτα αν και ζητήσαμε πολλές φορές βοήθεια από το κράτος, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο με έλλειψη βασικών υποδομών υγείας τα οποία μεγεθύνουν το φόβο και την ανασφάλεια του κόσμου. Χτες βράδυ χάσαμε απρόοπτα ένα οικογενειάρχη και φίλο, τον Δασοπυροσβέστη από το Λιθοχώρι Γιώργο Κατσιάδα. Το ασθενοφόρο που κλήθηκε να μεταβεί στο Ραπτόπουλο, παρότι έφυγε έγκαιρα, έκανε περίπου πέντε ώρες μέχρι να τον παραλάβει και να τον πάει στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Πολύ περισσότερο χρόνο, από Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Η πλειοψηφία των κατοίκων της ορεινής περιοχής μας ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και με δεδομένη και την ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού πρέπει να εξευρεθούν λύσεις ΧΤΕΣ.
Δυστυχώς δεν υπάρχει οργανωμένη και έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και έτσι θέτεται σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων και οι επιπτώσεις είναι αυτονόητες.
. Η υγεία είναι ένα αγαθό που οφείλει να είναι προσβάσιμο σε όλους ανεξάρτητα με το που βρίσκονται. Γι αυτό το λόγο θέλουμε οποιοσδήποτε έχει αυτή την αίσθηση να μας βοηθήσει. Σ αυτό το μείζον ζήτημα δε χωράει ούτε πολιτική, ούτε ανταγωνισμός,ούτε αψιμαχίες."

dytikievritania

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news