facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Κεραμέως – Σχολεία: Καμία οριστική απόφαση ακόμα, θα γίνουν οι πανελλαδικές

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ παραχώρησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία τόνισε πως δεν υπάρχει ακόμα κάποια οριστική απόφαση για τα σχολεία, ενώ παρουσίασε τα δύο σχέδια για τις πανελλήνιες εξετάσεις και άφησε είναι το ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των σχολείων.

«Σε αυτή την κρίση, ακούμε από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς. Αυτούς συμβουλευόμαστε. Δεν έχει παρθεί ακόμα καμία οριστική απόφαση. Ο κ. Τσιόδρας είναι αισιόδοξος, αλλά ο μήνας Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος και το έχει υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός σε όλους τους τόνους», είπε μεταξύ άλλων, ενώ για την επιστροφή στην κανονικότητα, ήταν ξεκάθαρη και τόνισε: «Θα πάμε σταδιακά σε κάποια ομαλότητα».

Η υπουργός Παιδείας στάθηκε και στο τι θα γίνει με τις πανελλήνιες.

Οι πανελλαδικές θα γίνουν και είναι σταθερή επιδίωξη μας να γίνουν όσο πιο κοντά στον Ιούνιο», τόνισε και εξήγησε για τα μέτρα που εξετάζονται:

Η μείωση της ύλης, για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους. Θα υπάρξει ανακοίνωση το προσεχές διάστημα.
Επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.
Τέλος, αναφέρθηκε και στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων τονίζοντας πως όλοι στην κυβέρνηση στηρίζουν τον κλάδο. «Όπου δεν παρέχεται τηλεκπαίδευση θα λαμβάνεται υπόψιν», είπε η Νίκη Κεραμέως «Λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους γονείς, αλλά σε συνάρτηση με το βαθμό που παρέχεται η τηλεκπαίδευση», ήταν τα λόγια της.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news